U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Herijking van buitenlands beleid moet krachtiger'
DEN HAAG, 11 MAART. De twee jaar geleden begonnen herijking van het buitenlands beleid kan alleen slagen als de ambtelijke leiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken daadkrachtiger optreedt. De coördinerende rol van Buitenlandse Zaken bij de beoogde departementale beleidsintegratie kan niet alleen maar een formele bevoegdheid zijn, maar dient te berusten op een meerwaarde aan toegevoegde kennis en efficiency. Tot deze conclusie komt het adviesbureau KMPG na een onderzoek over de beide laatste maanden van 1997.

Verbod reclame voor omroepblad in eigen zendtijd
HILVERSUM, 11 MAART. De publieke omroepen mogen in eigen zendtijd geen reclame meer maken voor hun programmabladen. Ze moeten daarvoor reclametijd kopen bij de STER. Dat blijkt uit een nieuwe richtlijn over nevenactiviteiten van de omroepen van het Commissariaat voor de Media, die volgende week van kracht wordt.

Onlusten na dood drie Palestijnen
TEL AVIV, 11 MAART. Israelische soldaten hebben gisteravond bij een wegversperring bij Hebron drie Palestijnen in een busje doodgeschoten. Het incident vormde de aanleiding voor ernstige onlusten vanmorgen in Hebron en omgeving. Volgens radio Israel zijn daarbij veertien Palestijnen gewond geraakt.

'Groei Schiphol is veel beperkter'
DEN HAAG, 11 MAART. De mogelijkheden voor verdere groei op Schiphol begin volgende eeuw zijn veel beperkter dan het Centraal Planbureau tot nu toe heeft gesuggereerd. Dit blijkt uit een nog niet vrijgegeven rapport van het het Nationaal Lucht en Ruimtevaart Laboratorium.

BVD mag huis in geheim betreden
DEN HAAG, 11 MAART. De Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) mag woningen binnengaan, zonder dat de eigenaar daarvan op de hoogte wordt gebracht. Voorwaarde is dat de nationale veiligheid niet in gevaar wordt gebracht. De Eerste Kamer heeft gisteren ingestemd met een hiervoor noodzakelijke wijziging van de Grondwet.

Brussel tegen subsidie aan Océ
BRUSSEL, 11 MAART. Minister Wijers (Economische Zaken) mag het Venlose bedrijf Océ-van der Grinten (printers, kopieermachines) geen subsidie van 50 miljoen verstrekken. De Europese Commissie vindt dat dit soort subsidies alleen zijn bedoeld voor echte innovaties. Nederland heeft een maand de tijd om te reageren.

Ahold verwacht 2 miljard van emissie
ZAANDAM, 11 MAART. Ahold zal deze maand 30 miljoen nieuwe aandelen uitgeven. Het concern, in Nederland eigenaar van Albert Heijn, verwacht twee miljard gulden binnen te halen, voor een deel van particuliere beleggers.

NRC Webpagina's
11 MAART 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)