U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

DSM betaalt 3 miljard voor Gist
AMSTERDAM, 23 FEBR. Het Limburgse chemieconcern DSM koopt voor bijna 3 miljard gulden het Delftse Koninklijke Gist-brocades. Dat hebben de voorzitters van de raden van bestuur, ir. Simon de Bree en ir. Herman Scheffer, vanochtend in Amsterdam bekendgemaakt.

G7 prest 'besluiteloos' Japan
LONDEN, 23 FEBR. De partners in de Groep van zeven industrielanden (G7) hebben afgelopen weekeinde tijdens een bijeenkomst van ministers van Financiën Japan onder zware druk gezet nieuwe maatregelen te nemen om de zwakke economie te stimuleren.

Wijers behaalt op handelsreis China eerste successen
PEKING, 23 FEBR. De Chinese minister mevrouw Wu Yi heeft minister Wijers (Economische Zaken) vandaag toegezegd dat Nederlandse bedrijven opdrachten kunnen verwachten om de luchthaven van de Centraal-Chinese stad Chengdu te verbeteren. Een Nederlands consortium onder leiding van Philips en Stork zal voor een totaalbedrag van 75 miljoen het vliegveld moderniseren. Wijers is gisteren in China aangekomen.

Zeker 26 doden in tornado in Florida
ORLANDO, 23 FEBR. In de Amerikaanse staat Florida zijn afgelopen nacht en vanochtend zeker 26 mensen om het leven gekomen bij zware stormen. De tornado's verwoestten een groot aantal gebouwen. Er worden twee mensen vermist.

Bom ontploft in Noord-Ierland
BELFAST, 23 FEBR. In de Noord-Ierse plaats Portadown is vanochtend een zware bom ontploft. Volgens de politie volgde de explosie op telefonische waarschuwingen en was het gebied ontruimd. Het Noord-Iers vredesoverleg is vandaag hervat zonder Sinn Fein, omdat volgens de autoriteiten zijn militaire vleugel, de IRA, nog steeds bij geweld is betrokken.

Gouden Beer voor Nederlandse film
BERLIJN, 23 FEBR. Aan het slot van het 48ste Internationale Filmfestival van Berlijn is de Nederlandse animatiefilm I Move, So I Am van Gerrit van Dijk bekroond met de Gouden Beer voor de beste korte film. Jeroen Krabbés regiedebuut Left Luggage won de Blauwe Engel, een prijs voor de beste Europese film.

Van Krimpen ook naar Friesland
ROTTERDAM, 23 FEBR. Wim van Krimpen, directeur van de Kunsthal in Rotterdam, is gevraagd ook directeur te worden van het Fries Museum en Het Princessehof in Leeuwarden. Zijn benoeming volgt in maart.

NRC Webpagina's
23 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)