U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Geweld op tv zou agressie gewoner maken
Het alom tegenwoordige tv-geweld, met vijf tot tien agressieve daden per uur, draagt bij aan een wereldwijde agressieve cultuur.



Rapport over spionage zeer in trek
Het Europese parlement wordt momenteel overstroomd met verzoeken om het rapport op te sturen waarin wordt onthuld dat er een wereldwijd systeem bestaat voor het aftappen van telefoon, fax en e-mail.



Aandeelhouders eisen subsidie voor TV West
De aandeelhouders van de regionale zender TV West uit Den Haag zullen aanstaande maandag om 12.00 uur surseance van betaling aanvragen als de overheid niet de toezeggging doet volgende week drie miljoen gulden in de zender te zullen steken.



3D-onderzoek verlaagt kosten oliewinning fors
De speurtocht naar olie- en gasvoorraden verloopt de laatste jaren veel effectiever door het gebruik van nieuwe seismische technieken. De Nederlandse softwareproducent Jason Geosystems is marktleider in de '3D-seismiek'.



De bijbelmachine
Met een bijbel haal je heel wat in huis: zo'n zeventig boeken uit lang vervlogen tijden - en alles onvermijdelijk overgoten met een mentale saus van tweeduizend jaar cultuur, commentaar en interpretatie.




Voordat een virtueel bezoek aan de Britse Tate Gallery gebracht kan worden, dient de kunstliefhebber eerst met de muis een verklaring te ondertekenen dat men de auteursrechten op de afbeeldingen van de kunstwerken niet zal schenden. Wie daarna veel kunst verwacht, wordt teleurgesteld. Slechts een zeer summier gedeelte van de collectie, die Britse kunst vanaf de zestiende eeuw en internationale kunst uit deze eeuw bevat, is online te vinden. Bovendien bevat de site veel reclame voor de sponsors van het museum.

(www.tate.org.uk)

NRC Webpagina's
20 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)