U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Pronk: Talibaan worden miskend
DEN HAAG, 20 FEBR. Westelijke landen en organisaties voor de rechten van de mens miskennen met hun kritiek op de achterstelling van de vrouw in Afghanistan de werkelijke opvattingen van het streng-islamitische Talibaan-regime. Het Westen moet met de Talibaan ,,een serieuze dialoog'' aangaan. Dit heeft minister Pronk (Ontwikkelingssamenwerking) vanmorgen in de hoofdstad Kabul gezegd tegen het persbureau AFP. ,,Ik denk dat het een verkeerde interpretatie is dat het regime werkelijk de rechten van de mens schendt. Sommige rechten worden op een andere manier nageleefd op basis van een andere filosofie'', aldus Pronk, die erop wees dat vrouwen in veel islamitische landen niet de vrijheden kennen die in het Westen gewoon zijn. Maar ,,het is zeer belangrijk dat vrouwen steeds meer kans krijgen om te leven zoals zij willen''.

OM vindt ontslag van super-PG Docters onterecht
DEN HAAG, 20 FEBR. Het openbaar ministerie vindt het ontslag van super-PG A. Docters van Leeuwen ,,onterecht''. Het college van procureurs-generaal schrijft dit in een verklaring. Deze verscheen na afloop van het debat in de Tweede Kamer gisteren, waar minister Sorgdrager het woord 'chantage' gebruikte om het optreden van procureur-generaal Docters jegens haar te typeren.

Privatisering 'zekerheid' bepleit
DEN HAAG, 20 FEBR. De uitvoerders van de werknemersverzekeringen (GAK, GUO, Cadans en SFB) pleiten bij minister Melkert voor verdere privatisering van de sociale zekerheid. Daarmee zouden ook de publieke taken van uitvoerders en arbeidsbureaus commercieel kunnen worden geëxploiteerd.

Dehaene biedt excuses aan
BRUSSEL, 20 FEBR. De Belgische premier, Dehaene, heeft gisteren zijn excuses aangeboden aan de familie van verdwenen en vermoorde kinderen voor het falen van het onderzoek. Volgens de premier bestaat ,,het grootste eerbetoon dat we aan de families kunnen bewijzen'' uit het doorvoeren van hervormingen bij politie en justitie.

Nederlanders in Jemen ontvoerd
ROTTERDAM, 20 FEBR. Twee verschillende stammen hebben in Jemen een werknemer van Arcadis (voorheen Heidemij) en een toerist uit Nederland ontvoerd. De teamleider van Arcadis is de afgelopen nacht weer vrijgelaten.

ABP laakt besluit CSM
AMSTERDAM, 20 FEBR. Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) heeft het voedingsbedrijf CSM de wacht aangezegd. Het pensioenfonds, de grootste belegger in CSM, wil dat directie en commissarissen van het bedrijf terugkomen van hun besluit kapitaalverschaffers geen zeggenschap te geven.

Miltvuur-wapen
WASHINGTON, 20 FEBR. De Amerikaanse politie heeft in Las Vegas twee mannen aangehouden die zouden beschikken over de dodelijke miltvuurbacterie (anthrax). Ze worden ervan verdacht plannen te hebben gemaakt om een biologisch wapen te ontwikkelen.

VN-waarnemers in gijzeling
MOSKOU, 20 FEBR. Het Georgische leger heeft in Djikhachkari, vlakbij de grens met Abchazië, een huis omsingeld waarin sinds donderdag vier VN-waarnemers en een lokaal gezin worden gegijzeld. De terroristen eisen de vrijlating van zeven verdachten van de mislukte moordaanslag op de Georgische president, Sjevardnadze.

NRC Webpagina's
20 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)