U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Geld uit verkoop NOB naar omroep
Het grootste deel van de opbrengst uit de verkoop van het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf (NOB) gaat naar de publieke omroepen.



Politici op campagne bij regio-tv
Lokale en landelijke politici zijn zich maar al te bewust van de grote invloed van regionale televisiezenders, vooral in verkiezingstijd. Betrouwbare kijkcijfers zijn er niet, maar duidelijk is dat de plaatselijke zenders goed bekeken worden.



Sluiting dreigt voor TV West
Voor de regionale zender TV West in Den Haag dreigt morgen het einde te komen. In navolging van Wegener Arcade en De Telegraaf die respectievelijk 50 en 9 procent van de aandelen van de zender in bezit hebben, heeft nu ook uitgever PCM aangegeven (16 procent van de aandelen) geen heil meer te zien in de verliesgevende zender.



Rel in Spanje om lastercampagne tegen socialisten
De voormalige hoofdredacteur van het invloedrijke conservatieve Spaanse dagblad ABC, Luis María Anson, heeft tegenover het weekblad Tiempo gezegd dat hij een van de initiatiefnemers is geweest van een lastercampagne om de socialistische regering van Felipe González tot aftreden te dwingen.



Hartverwarmende nummertjes
Niet overal in de Europese Unie is, zoals bekend, hetzelfde arbeidsethos van kracht. Zo wordt van Spanjaarden wel gezegd dat zij 'winnen in de loterij' als de meest natuurlijke vorm van inkomensverwerving zien.



Achter het web (7)
Na de lerarenopleiding tekenen en vier jaar lesgeven besloot Jolie van der Klis (32) dat ze alleen nog maar wilde ontwerpen. ,,Tijdens langdradige lerarenvergaderingen ging ik programmeren. Ik raakte steeds meer aan het beeldscherm verslaafd.




Popgroep Culture Club, bekend van de excentrieke Boy George en hits als 'Karma Chameleon', ging in 1986 na wat geruzie uit elkaar. Boy George raakte verslaafd aan drugs, ging bij Hare Krishna en maakte wat solo-albums. Van de overige bandleden werd nooit meer iets vernomen. Dit jaar tekende Boy George echter een miljoenencontract om weer met hen te gaan touren, aldus de Boy George-webring.

(www.geocities.com/SunsetStrip/Palladium/6367)

NRC Webpagina's
18 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)