U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Geld uit verkoop NOB naar omroep
ROTTERDAM, 18 FEBR. Het grootste deel van de opbrengst uit de verkoop van het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf (NOB) gaat naar de publieke omroepen. Onder druk van een Kamermeerderheid ziet het kabinet af van het voornemen het geld aan te wenden om de staatsschuld te verminderen. Onduidelijk is nog wel of de omroepen op korte termijn gebruik kunnen maken van het geld. Gisteren heeft de regering een nota van wijziging naar de Kamer gestuurd op een eerder ingediend wetsvoorstel dat de privatisering regelt van het NOB, het zelfstandige facilitaire bedrijf van de omroepen.

Kabinet wil functie korpsbeheerder politie afschaffen
DEN HAAG, 18 FEBR. De functie van korpsbeheerder van de regionale politie moet worden afgeschaft. Het regionaal college van burgemeesters zal gezamenlijk het gezag over de politie voeren. Dit college zal een dagelijks bestuur kennen, waarin de burgemeester van de grootste gemeente en de hoofdofficier van justitie zitten. De korpschef wordt belast met het dagelijks beheer van de politie. Het kabinet heeft deze maatregelen vanochtend in een brief aan de Tweede Kamer aangekondigd. De ministers van politie Dijkstal en Sorgdrager reageren daarmee op een evaluatie van de Politiewet door het Instituut van Toegepaste Sociale Wetenschappen in Nijmegen en het Universitair Consortium Politieonderzoek.

Referendum door toedoen van VVD stap dichterbij
DEN HAAG, 18 FEBR. De invoering van een correctief referendum is gisteren een stap dichterbij gekomen. Een groot deel van de VVD-fractie in de Eerste Kamer zal ondanks een aantal bezwaren toch vóór invoering stemmen, zo zei fractieleider Wiegel tijdens een debat in de senaat. Volgens minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) ,,kan dat niet anders dan geruststellen'' voor de stemming op dinsdag 3 maart.

'Soeharto zal plan heroverwegen'
JAKARTA, 18 FEBR. President Soeharto van Indonesië heeft toegezegd het zeer omstreden plan voor koppeling van de roepia aan de dollar te heroverwegen. Dat heeft de Duitse minister van Financiën, Theo Waigel, vanmiddag gezegd na een gesprek met het Indonesische staatshoofd.

'Dutroux zonder beschermers'
BRUSSEL, 18 FEBR. Marc Dutroux had geen hooggeplaatste beschermers, hij kon kinderen blijven ontvoeren en opsluiten door een combinatie van laksheid, normvervaging en gebrek aan samenwerking bij politie en justitie. Dat concludeert de Belgische commissie-Dutroux. De uitkomst van haar onderzoek is een anticlimax voor veel Belgen.

Steun in Kamer voor extra starts
DEN HAAG, 18 FEBR. In de Tweede Kamer bestaat brede steun voor het voorstel van het kabinet om tot 2003 jaarlijks 20.000 extra starts en landingen toe te staan op de luchthaven Schiphol. Dit bleek vanmorgen tijdens overleg tussen de Kamer en de ministers Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) en De Boer (VROM) over het zogeheten gebruiksplan voor Schiphol van dit jaar.

Universiteiten hoog op EU-lijst
ROTTERDAM, 18 FEBR. De universiteiten van Leiden, Amsterdam en Utrecht behoren in de bèta- en medische wetenschapppen tot de beste acht van Europa. Dit blijkt uit een onderzoek van de EU.

AEX-index boekt hoogterecord
AMSTERDAM, 18 FEBR. De graadmeter van de koersen op de Amsterdamse effectenbeurs, de AEX-index, heeft vanochtend een nieuw tussentijds hoogterecord bereikt. De koers van de index kwam in de loop van de ochtend uit op 1017,73 punten.

NRC Webpagina's
18 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)