U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Spectaculaire val Maier is dé sensatie bij afdaling
NAGANO, 13 FEBR. De val van favoriet Hermann Maier was vanmorgen de grootste sensatie bij de afdaling, traditioneel hét spektakelstuk op de Winterspelen. De Oostenrijkse skiër verloor al na twintig seconden zijn evenwicht, vloog veertig meter door de lucht en sloeg dwars door de dubbele rij vangnetten. Hij belandde met een enorme klap op zijn schouder in de sneeuw buiten de piste. Maier kwam er met een lichte schouderblessure van af.

Eén jaar geëist in zaak beursfraude
AMSTERDAM, 13 FEBR. Het openbaar ministerie heeft gisteren in de eerste beursfrauderechtszaak één jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf plus een boete van 167.373 gulden geëist tegen Th. van K., ex-bestuursvoorzitter van Holland Casino's.

Zuiniger methode voor fysiotherapie
AMSTERDAM, 13 FEBR. Fysiotherapeuten in Amsterdam werken dankzij een nieuwe, experimentele methode goedkoper dan hun collega's in de rest van het land. In Amsterdam wordt meer bezuinigd op fysiotherapie dan elders, zonder beperkingen voor de patiënt.

Nigerianen in Freetown, junta op de vlucht
FREETOWN, 13 FEBR. De uit Nigerianen bestaande West-Afrikaanse vredesmacht ECOMOG heeft het centrum van de hoofdstad van Sierra Leone, Freetown, veroverd. De militaire junta is gevlucht. Vanmorgen werd in een aantal wijken nog gevochten. Volgens Artsen zonder Grenzen zijn 20.000 inwoners de stad ontvlucht. Ze bevinden zich in de omringende heuvels en zijn verstoken van de eerste levensbehoeften.

Kroonprins beschermheer af
DEN HAAG, 13 FEBR. Kroonprins Willem-Alexander heeft zijn beschermheerschap van het Nederlands Olympisch Comité veranderd in een waarnemerschap. Deze stap is gezet naar aanleiding van zijn benoeming tot lid van het Internationaal Olympisch Comité.

Starr dagvaardt veiligheidsmensen
WASHINGTON, 13 FEBR. Ondanks bezwaren van het Witte Huis heeft de onafhankelijke aanklager Kenneth Starr beveiligingsagenten van president Clinton gedagvaard, om te getuigen over een mogelijke verhouding tussen de president en Monica Lewinsky.

Soedans tweede man verongelukt
NAIROBI, 13 FEBR. Vice-president Zubeir Mohamed Saleh, een sleutelfiguur in het moslim-fundamentalistische regime van Soedan, is bij een vliegtuigongeluk omgekomen. Hij gold als de architect van de vredesovereenkomst die de Soedanese regering vorig jaar heeft gesloten met een deel van de opstandelingen in het zuiden.

VVD wil limiet asielzoekers
DEN HAAG, 13 FEBR. Het Tweede-Kamerlid Rijpstra (VVD) wil een grens stellen aan het aantal op te vangen asielzoekers. Als zij niet rechtvaardiger verdeeld worden over de Westerse landen, moet Nederland eventueel het Vluchtelingenverdrag opzeggen.

NRC Webpagina's
13 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)