U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Geheime dienst VS luistert Europa af'
De Verenigde Staten tappen stelselmatig al het Europese telefoon-, fax- en e-mailverkeer af. Via een netwerk van satellieten luistert de tot voor kort geheime Amerikaanse National Security Agency (NSA) Europa af. Deze bevindingen staan in een rapport dat in opdracht van het Europees Parlement werd opgesteld.


E C O N O M I E :


KLM koopt rest Martinair van Nedlloyd
KLM heeft met terugwerkende kracht tot 1 januari het vijftig-procentsbelang van Nedlloyd in Martinair overgenomen. Daarmee heeft de KLM een belang van honderd procent in de luchtvaartmaatschappij gekregen. KLM betaalt Nedlloyd voor de aandelen Martinair ongeveer 350 miljoen gulden in contanten.


H O O F D A R T I K E L :


Spoortarieven
Sinds de Nederlandse spoorwegen zelfstandig zijn, moeten ze winst maken conform de rendementseisen van de markt. Kon het openbare nutsbedrijf vroeger de verliesrekening vóór 1994 bij de rijksoverheid deponeren, nu moet de onderneming zelf aan geld zien te komen. De marge van drie procent, die de NS nu jaarlijks boekt, is dus te weinig. Het rendement moet omhoog naar tien procent.


S P O R T :


De Wolf kan ook lachen in een rolstoel
De rentree van John de Wolf is in het ziekenhuis geëindigd. De 35-jarige voetballer van Helmond Sport scheurde in het bekerduel tegen NAC zijn enkelbanden. Het is zijn veertigste blessure.


NRC Webpagina's
5 FEBRUARI 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)