U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De Limburger drukt artikel en weerwoord af
Dagblad De Limburger heeft vandaag een artikel gepubliceerd waarin burgemeester A. van Goethem van de gemeente Beek ervan wordt beschuldigd ten onrechte onkostenvergoedingen te hebben geïnd. Tegelijkertijd moest de krant op last van de rechter het weerwoord van de burgemeester afdrukken.



Microsoft vecht tegen vijandige wereld
Bill Gates kreeg gisteren bij een bezoek aan Brussel een taart in zijn gezicht. De topman van het softwarebedrijf Microsoft, dat in juridische conflicten is verwikkeld, deed juist zijn best vriendelijk over te komen.



EU: internationaal handvest tegen misbruik Internet
De Europese Commissie stelt voor te komen tot een internationaal handvest om misbruik van wereldwijde communicatienetwerken als het Internet te voorkomen. Dat verklaarden gisteren de Europese Commissarissen Sir Leon Brittan (Buitenlandse Handel) en Martin Bangemann (Telecommunicatie) op een gezamenlijke persconferentie.



VNU blijft in Haarlem
Uitgever VNU, bekend van publiekstijdschriften als Libelle, Margriet en Nieuwe Revu, gaat een nieuw hoofdkantoor bouwen in de provinciehoofdstad. Daarmee is een mogelijke verhuizing van de concerntop naar Hoofddorp of Amsterdam van de baan.



Voor lezers onbekende bronnen
Afluisteren, dat zouden alle journalisten wel willen, maar dat mag alleen een officier van justitie. Of nog beter: vlieg tegen het plafond, met een héél klein potloodje en een héél klein opschrijfboekje.



Haagse politie wil camera's in rosse buurt ophangen
De politie in Den Haag wil camera's ophangen in straten waar raamprostituees werken om zo een 'beheersbare situatie' te creëren. Volgens een woordvoerder bekijkt de politie op dit moment hoe het idee uitgevoerd zou kunnen worden. Als alles doorgaat, worden de camera's in de Poeldijksestraat en in de Doubletstraat opgehangen. Het gebied rond deze straten is in 1996 tot noodgebied uitgeroepen. De politie heeft daardoor ruime bevoegdheden om harder te kunnen optreden tegen drugsdealers en straatrovers. In Amsterdam wordt de rosse buurt al met camera's bewaakt omdat zich daar veel straatcriminaliteit voordoet. De opnameapparatuur wordt op de Wallen uitsluitend gebruikt bij vervolging van criminelen die bijvoorbeeld iemand overvallen. Banden met privacygevoelige informatie worden vernietigd. De Registratiekamer heeft geen bezwaren tegen het inzetten van videocamera's als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. (ANP)




Short movies is een site met films van onafhankelijke Amerikaanse filmmakers die hun werk via Internet aan de man proberen te brengen. Er zijn verschillende categorieën (drama, science fiction, animatie) en van de meeste films zijn fragmenten te bekijken. Iedere cineast kan werk indienen mits de films niet langer dan een uur duren en er geen seks of overmatig geweld in voor komt.

(www.shortmovies.com)

NRC Webpagina's
5 FEBRUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)