U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Melkert: extraatje van 100 gulden voor allen
DEN HAAG, 5 FEBR. Minister Melkert (Sociale Zaken) wil eenmalig iedere werknemer, gepensioneerde en uitkeringsgerechtigde honderd gulden koopkrachtcompensatie geven. Enkele inkomenscategorieën, zoals AOW'ers met een aanvullend pensioen tussen de 15.000 en 30.000 gulden, krijgen hier bovenop nog een variabel bedrag.

Aantal Duitse werklozen hoogste sinds wereldoorlog
NEURENBERG, 5 FEBR. In Duitsland zaten vorige maand 4,8 miljoen mensen zonder baan. Daarmee heeft Duitsland het hoogste aantal werklozen bereikt sinds de Tweede Wereldoorlog. De werkloosheid is sinds eind vorig jaar opgelopen van 11,8 tot 12,6 procent van de beroepsbevolking.

Willem-Alexander benoemd tot lid IOC
NAGANO, 5 FEBR. Kroonprins Willem-Alexander is vandaag benoemd tot lid van het Internationaal Olympisch Comité, het hoogste bestuursorgaan in de sportwereld. Tijdens het congres van het IOC in Nagano werd de kroonprins door voorzitter Juan Antonio Samaranch voorgedragen aan de andere leden. De IOC-voorzit ter had Willem-Alexander gevraagd zich kandidaat te stellen.

Internationale gezant legt Bosnië nieuwe vlag op
SARAJEVO, 5 FEBR. Carlos Westendorp, de internationale Bosnië-gezant, heeft gisteren een nieuwe vlag voor Bosnië gekozen. Hij hakte de knoop zelf door, omdat de drie etnische groepen na twee jaar ruziën geen overeenstemming hadden bereikt.

Uitlevering van Arubanen mag
ROTTERDAM, 5 FEBR. De door de VS gevraagde uitlevering van twee Arubaanse zakenlieden, Alex jr. en Eric Mansur, wegens het witwassen van drugsgeld, is toelaatbaar, vindt het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba.

Geen geld voor aankoop Cézanne
ROTTERDAM, 5 FEBR. De staat zal het schilderij Landschap bij Aix met de 'Tour César' (1895) van Paul Cézanne niet aankopen. Staatssecretaris Nuis van OCW zegt de vijftien miljoen gulden die de eigenaresse vraagt niet te kunnen betalen.

Kluivert wordt niet vervolgd
ROTTERDAM, 5 FEBR. De voetballer Patrick Kluivert zal niet worden vervolgd wegens een vermeende groepsverkrachting. Het gerechtshof in Amsterdam heeft bepaald dat er geen nieuw onderzoek naar de zaak komt.

Belegger jaagt zilverprijs omhoog
ROTTERDAM, 5 FEBR. De zilverprijs is vanmorgen scherp gestegen nadat bekend was geworden dat de Amerikaanse belegger Warren Buffet op grote schaal in zilver had geïnvesteerd. In Londen werd vanochtend 7,48 dollar per troy ounce (31,1 gram) betaald.

Belang Endemol in Brits bedrijf
ROTTERDAM, 5 FEBR. Het mediabedrijf Endemol is van plan een belang te nemen in Broadcast Communications, de televisieproductietak van de Britse Guardian Media Group. Berichten hierover in de Britse pers zijn vanochtend door Endemol bevestigd.

NRC Webpagina's
5 FEBRUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)