U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Weinig nieuws, wel meningen
Dagen van overvloed voor de pers. Alle basisingrediënten voor het krantenmaken sinds 1615 (seks, royalty en misdaad) waren deze week aanwezig - als we het conflict bij Justitie in de criminele sfeer mogen zien. Een vraag voor de weekbladen was onder andere: waarover maken we woordspelige koppen? 'First Mistress' (VN) 'Het kruis van de leider' (Groene) of 'Clinton's naspel'(HP/De Tijd).



Iraanse schrijver Sarkouhi vrij
De Iraanse schrijver en journalist Faraj Sarkouhi is gisteren na een jaar gevangenis in Teheran vrijgelaten. Sarkouhi werd in september tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens ,,negatieve propaganda'' en bedreiging van de veiligheid van het land, nadat hij al maanden in de gevangenis had doorgebracht. De kwestie van Sarkouhi, die eerst op de luchthaven van Teheran 'verdween', vormde een aanslag op de Iraanse relaties met Duitsland, van waaruit Sarkouhi's vrouw en Duitse intellectuelen voor de schrijver actie voerden. (AFP)




De machtsstrijd tussen de minister van Justitie en haar procureurs-generaal, de bazen van het openbaar ministerie, is flink uit de hand gelopen de afgelopen dagen. Het is moeilijk een schuldige aan te wijzen. Beide partijen hebben fouten gemaakt. In de rubriek Tegenspraak op de NRC Webpagina's (www.nrc.nl) kunt u meediscussiëren over de vraag of ambtenaren altijd achter hun minister moeten staan. Stuur reacties naar: tegenspraak@nrc.nl.

NRC Webpagina's
29 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)