U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kordes: verkoop joodse sieraden was ongepast
DEN HAAG, 29 JAN. De onderhandse verkoop van oorspronkelijk joodse kleinoden aan medewerkers van het ministerie van Financiën in 1968 was ,,ongepast''. De veiling was echter wel rechtmatig, waardoor een poging om de goederen terug te eisen juridisch kansloos is.

Sorgdrager en OM melden poging tot herstel van relatie
DEN HAAG, 29 JAN. Minister Sorgdrager (Justitie) en het openbaar ministerie gaan ,,gezamenlijk werken aan herstel van de onderlinge verhoudingen en aan een betere communicatie''. Dat hebben de minister en de top van het OM vanmiddag gezegd na afloop van een bijeenkomst op het ministerie. Die volgde op het Kamerdebat dat Sorgdrager gisteren succesvol doorstond.

Shells Brent Spar wordt havenkade
LONDEN, 29 JAN. De Brent Spar krijgt een tweede leven als havenkade. De Brits-Noorse joint venture Wood-GMC zal het olieopslagvat in ringen snijden, die als fundering zullen dienen voor een veerbootkade in Mekjarvik bij Stavanger. Dat heeft Shell vanochtend op een massaal bezochte persconferentie in Londen bekendgemaakt.

Protestantse leider houdt dialoog met Sinn Fein af
LONDEN, 29 JAN. David Trimble, leider van de Ulster Unionist Party (UUP), de grootste protestantse partij van Noord-Ierland, blijft elk contact met Sinn Fein weigeren, omdat die partij gelijk staat aan de IRA, en de IRA nog steeds geweld gebruikt.

Aanklager wil agenten Clinton ondervragen
WASHINGTON, 29 JAN. Op zoek naar getuigen van een mogelijke affaire tussen president Clinton en de voormalige stagiaire Monica Lewinsky wil onafhankelijk aanklager Kenneth Starr beveiligingsagenten van de president ondervragen. Maar de agenten van de geheime dienst, die de president bijna overal op de voet volgen, zijn bang dat ze dan hun vertrouwensrelatie met de presidentiële familie op het spel zetten.

Daders aanslag Gandhi ter dood veroordeeld
NEW DELHI, 29 JAN. Na een rechtszaak van bijna zes jaar zijn gisteren 26 Tamils uit Sri Lanka en India ter dood veroordeeld wegens samenzwering en de moord op de voormalige Indiase premier Rajiv Gandhi.

VS: 'desnoods alleen' tegen Irak
WASHINGTON, 29 JAN. Washington dreigt ,,desnoods alleen'' militaire actie te ondernemen tegen Irak en in het Congres tekent zich daarvoor voldoende steun af. De VS houden echter nadrukkelijk een diplomatieke uitweg open en de Russen werken hard aan een schikking. Irak heeft vandaag herhaald zich met al zijn macht tegen een aanval teweer te stellen.

Groei '97 valt iets lager uit
ROTTERDAM, 29 JAN. De economische groei over 1997 zal waarschijnlijk lager uitvallen dan de 3,25 procent waar het kabinet van uit gaat. Dat blijkt uit de jongste cijfers over de economische groei van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Recordprijs voor Michelangelo
ROTTERDAM, 29 JAN. Een houtskooltekening van Michelangelo, Christus en de Samaritaanse vrouw, is gisteren bij Sotheby's in New York verkocht voor ongeveer 15 miljoen gulden.

Hingis-Martinezin tennisfinale
MELBOURNE, 29 JAN. Martina Hingis en Conchita Martinez hebben zich vanmorgen in Melbourne geplaatst voor de finale van de open Australische tenniskampioenschappen. Hingis versloeg Ankie Huber in drie sets. Martinez won in drie sets van Lindsay Davenport. Bij de mannen bereikte de Tsjech Petr Korda de eindstrijd. Hij won in vier sets van de Slowaak Kucera.

NRC Webpagina's
29 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)