U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Indonesië bevriest schuldbetalingen
JAKARTA, 27 JAN. Indonesische bedrijven met buitenlandse schulden hebben van de Indonesische regering de mogelijkheid gekregen betalingen tijdelijk op te schorten. Verder staat de overheid voortaan garant voor deposito's en spaartegoeden in lokale banken.

Clinton: geen seksuele relatie, geen meineed
WASHINGTON, 27 JAN. President Clinton heeft gisteren met kracht ontkend dat hij een seksuele verhouding heeft gehad met de voormalige stagiaire Monica Lewinsky of dat hij haar heeft aangespoord daarover onder ede te liegen. Lewinsky deed onafhankelijke aanklager Kenneth Starr gisteren het aanbod om volledige opening van zaken te geven, in ruil voor vrijstelling van rechtsvervolging.

Invoering clubcard loopt vertraging op
ZEIST, 27 JAN. De Persoonsgebonden Club Card (PCC) zal voorlopig niet in het betaalde voetbal worden ingevoerd. Wel worden de experimenten met deze veiligheidspas per 1 augustus uitgebreid. De clubs hebben dat gisteravond besloten tijdens een buitengewone algemene vergadering in Zeist.

Beroemde foto's van Man Ray vervalst
ROTTERDAM, 27 JAN. Het werk van Amerikaans/Franse kunstenaar Man Ray (1890-1976), een van de invloedrijkste fotografen van deze eeuw, is de afgelopen tien jaar op grote schaal vervalst. Behalve een Duitse particuliere verzamelaar, blijkt ook het Getty Museum in Los Angeles in bezit te zijn van valse Man Ray-foto's. De fraude kwam in december via berichten op Internet aan het licht, en het Amerikaanse maandblad Art & Auction zal in het februarinummer de zaak uitvoerig toelichten.

Gro Brundtland als leider WHO voorgedragen
GENEVE, 27 JAN. Gro Harlem Brundtland, oud-premier van Noorwegen, is door het uitvoerend orgaan van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) genomineerd als kandidaat voor de functie van directeur-generaal. De nominatie betekent vrijwel zeker dat zij in mei zal worden gekozen door de 191 landen die bij de WHO zijn aangesloten.

Drie doden bij brand Harderwijk
HARDERWIJK, 27 JAN. Bij een uitslaande brand in een monumentaal pand in het oude centrum van Harderwijk zijn vanmorgen twee leden van de vrijwillige brandweer om het leven gekomen. Ook een bewoner van het pand stierf als gevolg van de brand, waarvan de oorzaak nog niet bekend is.

Ledental partijen neemt weer toe
DEN HAAG, 27 JAN. Het teruglopen van het ledental van de politieke partijen is vorig jaar gestopt. Hun gezamenlijke ledental nam in één jaar licht toe. Begin dit jaar telden de partijen samen ruim 600 leden meer dan een jaar ervoor.

'Goud-truc' van Italië afgekeurd
BRUSSEL/DEN HAAG, 27 JAN. Italië mag een belastingheffing op een boekwinst uit het verschuiven van goud van het ministerie van Financiën naar de centrale bank niet ten bate van de begroting over 1997 laten komen. Dat heeft Eurostat, het statistische bureau van de EU, beslist. Daardoor loopt het Italiaanse begrotingstekort over 1997 met 0,2 procentpunt op.

Japanse minister treedt spoedig af
TOKIO, 27 JAN. De Japanse minister van Financiën, Hiroshi Mitsuzuka, zal spoedig aftreden wegens een corruptieschandaal op zijn departement. Dit heeft de Japanse publieke omroep NHK vandaag gemeld. Gisterenavond werden twee ambtenaren van Financiën gearresteerd.

NRC Webpagina's
27 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)