U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kok valt uit naar procureurs-generaal
Minister-president Kok heeft gisteren felle kritiek uitgeoefend op de manier waarop de procureurs-generaal zich donderdagavond tegenover minister Sorgdrager (Justitie) hebben opgesteld in de zaak van hun omstreden collega D. W. Steenhuis. ,,De crème de la crème van de Nederlandse rechtsstaat heeft zich redelijk kinderachtig en onvolwassen gedragen'', aldus Kok. ,,Zoiets mag nooit meer voorkomen.'' Hij sprak van ,,amok plegen tegen de minister''.


E C O N O M I E :


Makro voelt terugval in omzetten Azie
Het familiebedrijf SHV Holdings heeft zijn prognose voor de gang van zaken bij de ongeveer 50 Makro vestigingen in Azië neerwaarts moeten bijstellen naar aanleiding van de economische terugval in de regio. Dat heeft een woordvoerder van het concern gistermiddag gezegd.


H O O F D A R T I K E L :


Onafhankelijkheid
Onder de welluidende naam Rhapsody zijn de rechtbanken bezig de moderne informatietechnologie in te zetten om de bedrijfsvoering eigentijdser te maken. De gedachten gaan uit naar een paperless court (elektronisch procesdossier). Goedkoop zijn de deuntjes van Rhapsody en opvolgers niet.


S P O R T :


Overheid eist dopingbeleid sportbonden
Als sportbonden geen 'effectief dopingbeleid' voeren zal de landelijke overheid de subsidie intrekken. Dat is het voornemen van staatssecretaris Terpstra (Sport).


C O L U M N :



FAX aan Monique van de Ven

Lieve Monique, Totaal verbijsterd graaide ik afgelopen dinsdag de Volkskrant van de mat. Het ochtendblad lag op zijn buik en jij lachte mij via de paginagrote advertentie achterop adembenemend mooi toe. Het bleek een goedmakertje van FBTO. Ze hadden je iets laten zeggen dat niet waar was en dat moest worden rechtgezet.


Z A T E R D A G S B I J V O E G S E L :


Geestelijke nood
Zouden Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer hun deze week postuum verschenen interviews met Piet Vroon - die zij tijdens diens leven uit overwegingen van piëteit uit de krant hielden - ook hebben gepubliceerd als de Utrechtse hoogleraar bij een auto-ongeluk was omgekomen? Vermoedelijk niet.


NRC Webpagina's
24 JANUARI 1998

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)