U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Groeiend geweld Duitse neonazi'
BONN, 24 JAN. De grootste Oost-Duitse deelstaat Brandenburg, die Berlijn omringt, stelt een speciale politiebrigade in om het toenemende geweld van neonazistische jongeren te bestrijden.

In Peking bij groepsexecuties 89 man gedood
PEKING, 24 JAN. In Peking zijn 'onlangs' bij twaalf collectieve executies 89 veroordeelde misdadigers terechtgesteld. Zij waren veroordeeld voor onder andere diefstal met gebruik van vuurwapens en moord. Dat meldde vanmorgen de Chinese krant Shenghuo Shibao. Volgens de krant moeten de executies de inwoners van Peking een ,,stabiel en vreedzaam'' nieuwjaar garanderen. Het Chinese nieuwjaar valt dit jaar op 28 januari.

Kabinet akkoord met kloonverbod
DEN HAAG, 24 JAN. Het kabinet heeft gisteren besloten toch het protocol van de Raad van Europa te ondertekenen dat het klonen van mensen verbiedt. Wel eist het kabinet dat het klonen van embryo's voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland mogelijk blijft.

Banden mafia en Turkse overheid
ANKARA, 24 JAN. De omvang van het Susurluk-schandaal, over mogelijke banden tussen de staat, de politiek en de mafia in Turkije, is veel groter dan werd vermoed. Dat blijkt uit een onderzoek van de hoofdofficier van justitie van het hof van cassatie, Vural Savas.

Betere controle op uitkering in cel
DEN HAAG, 24 JAN. Gevangenen kunnen voortaan moeilijker een sociale uitkering houden tijdens hun detentie. Het kabinet heeft gisteren besloten dat zij verplicht kunnen worden ter controle hun sofi-nummer te geven.

Nederland tegen goudheffing Italië
ROTTERDAM, 24 JAN. Nederland zal zich verzetten tegen Europese goedkeuring van een belastingheffing op een goudtransactie tussen hetItaliaanse ministerie van Financiënen de centrale bank, waarmee Italië zijn begrotingstekort wil verlagen in verband met toetreding tot de Europese muntunie.

PTT Telecom staakt Greenpoint
ROTTERDAM, 24 JAN. PTT Telecom stopt met Greenpoint, een beperkte vorm van mobiele telefonie waarvan nog ongeveer 20.000 mensen gebruik maken. Greenpoint werd in 1992 door de PTT opgezet.

Clintons definitie van seks
WASHINGTON, 24 JAN. CNN had er een juridische specialist bijgehaald om de moeilijke vraag te beantwoorden die politiek Washington gisteren bezighield. Kan het zijn dat president Clinton, wanneer hij ontkent dat hij een seksuele relatie heeft gehad met een voormalige stagiaire, een andere definitie van seks hanteert dan de meeste mensen? Zijn er juridische argumenten om b ij voorbeeld orale seks niet op te vatten als seks?

NRC Webpagina's
24 JANUARI 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)