U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Europa is moe van alle ellende op tv
Het fin de siècle krijgt aarzelend een gezicht op televisie. We hebben plezier, we gaan uit ons dak. De wereld vergaat, maar wij dansen. In Belgie hebben ze het Swingpaleis. Inmiddels begint feel good-televisie ook in Nederland een trendje te worden.



PTT Telecom stopt met Greenpoint
PTT Telecom stopt met Greenpoint, een beperkte vorm van mobiele telefonie waarvan nog omstreeks 20.000 mensen gebruik maken. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf gisteren desgevraagd bevestigd. Ook de 20.000 overgebleven gebruikers krijgen begin februari een brief waarin hen wordt aangeboden de overstap naar GSM te maken.



TV Weerkanaal verlaat Nederland
De televisiezender Weerkanaal staakt vanaf volgende week vrijdag alle activiteiten in Nederland. Het Amerikaanse moederbedrijf Weatherchannel Inc. stopt ook met de uitzendingen in andere landen in Europa. Dit heeft de woordvoerster van het moederconcern desgevraagd bevestigd.





Op haar vernieuwde website is de BBC is begonnen met uitzenden via Internet. Surfers kunnen afstemmen op Radio 2, de Worldservice of op het BBC Online Channel.

Het Online Channel (nieuws, sport, economie en weer) is alleen te ontvangen via de browser Microsoft Explorer. Wie een andere browser gebruikt of niet van push media houdt, kan terecht bij een 24-uurs nieuwsservice die via de website voortdurend actueel nieuws en achtergrondreportages biedt. Voor jongeren is er The Beeb, een kleurrijke website over films, popmuziek en strips. Binnenkort kunnen kijkers en surfers ook live met programmamakers chatten.

Het online nieuwsaanbod is zo overweldigend dat het de uitstekende pagina's over het televisie- en radio-aanbod van de BBC bijna overschaduwt. Vrijwel elk televisieprogramma heeft een eigen homepage met nuttige achtergrondinformatie. Ook voor elk radiostation is er een aparte pagina. Onder de noemer 'The Bookcase' presenteren de diverse boekenprogramma's biografieën van schrijvers. Lezers plaatsen hun eigen recensies van boeken op de site en kinderen wordt naar hun lievelingsboeken gevraagd. (Matilda van Roald Dahl blijkt veruit favoriet.)

De geschiedenis van de BBC komt in een aparte sectie uitgebreid aan bod. De oprichter van de Britse omroep John Reith besloot begin jaren twintig dat Groot-Brittannië behoefte had aan een onafhankelijke omroep, geen vercommercialiseerde als in de Verenigde Staten. Ook van de overheidscensuur op radio-uitzendingen in de voormalige Sovjet Unie wilde hij niets weten. (www.bbc.co.uk)

NRC Webpagina's
24 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)