U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bibliotheek terug van de cd-rom naar het papier
De Rijksuniversiteit Groningen is een van de vijfhonderd afnemers die de LiteRom, een cd-rom met literatuurrecensies, na een rechterlijk verbod hebben teruggestuurd naar de uitgever. Deze bibliotheek heeft - in tegenstelling tot het merendeel van de Nederlandse bibliotheken - nog recensies op papier.



Kohl woedend over Italiaanse cartoons
Mag je spotten met Helmut Kohl? Een beetje, vinden de Duitsers. Maar de Italianen gaan te ver.



Meer winst voor Compaq en Microsoft
Softwaregigant Microsoft en pc-maker Compaq Computer hebben over het kalenderjaar 1997 betere resultaten geboekt dan verwacht. Microsoft-functionarissen waarschuwde gisteren wel dat het bedrijf de gevolgen van de crisis in Azië begint te voelen.



Draaiende belangstelling
Wie vijf weekbladen leest, slaat er vier over. Een mens kan zich tenslotte niet voor alles interesseren. 'Kortsluiting in het opperwezen', een beschouwing over noodzaak, voorbeschikkingen en toeval, in HN? Vandaag niet. 'Het einde van België', in De Groene Amsterdammer? Dat einde is al te vaak voorspeld.




Talkshow-presentatrice Oprah Winfrey is door Texaanse veehouders voor de rechter in Amarillo gedaagd wegens uitspraken in haar tv-programma twee jaar geleden over hamburgers. ,,It has just stopped me from eating another burger!'' riep Winfrey uit toen een vegetarisch activist vertelde dat gekkekoeienziekte een jarenlange incubatietijd heeft. Zolang het proces duurt, wordt de Oprah Winfrey Show in Amarillo opgenomen.

(www.oprahshow.com)

NRC Webpagina's
22 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)