U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Indonesië zegt hervormingen toe
President Soeharto van Indonesië zal de door het Internationale Monetaire Fonds (IMF) vereiste hervormingen strikt uitvoeren. In Indonesië wordt de kritiek op zijn bewind steeds openlijker. De toezegging van Soeharto werd in Jakarta bekendgemaakt, na zware druk van het IMF en de Amerikaanse regering. Hoewel de koers van de Indonesische roepia vanmorgen licht herstelde van de vrije val waarin de munt gisteren raakte, zakten de beurskoersen overal in Azië opnieuw diep weg.


E C O N O M I E :


Wereldbank en IMF in conflict over beleid Azië
De Wereldbank en het Internationale Monetaire Fonds (IMF) verschillen openlijk van mening over de aanpak van de financiële crisis in Azië. Topeconoom Joseph Stiglitz van de Wereldbank vreest dat de economische plannen die haar zusterorganisatie IMF voorschrijft aan Zuid-Korea, Indonesië en Thailand, zullen leiden tot diepe recessies in die landen.


H O O F D A R T I K E L :


Exit omkeerregel
EEN ARTIKEL van vijf kantjes heeft deze week spaanders gemaakt van een rapport van ruim 300 pagina's plus bijlagen dat de bewindslieden Zalm en Vermeend (beiden Financiën) eind vorig jaar met de nodige fanfare presenteerden. Hun rapport 'Belastingen in de 21ste eeuw' schiet op essentiële punten tekort, voldoet niet aan de gestelde doelen en laat belangrijke opties onbesproken, aldus het artikel in het economenblad ESB.


S P O R T :


Karpov moet na blunder vluggeren om wereldtitel
Het is zo ver, de vooruitgang heeft toegeslagen, voor het eerst in de geschiedenis zal een match om het wereldkampioenschap beslist worden door snelschaakpartijen. De wereldkampioenen van vroeger zullen zich omdraaien in hun graf en voor zover ze nog leven zullen ze droef het hoofd schudden over de verwording der tijden en de trivialisering van het schaken.


NRC Webpagina's
9 JANUARI 1998


Rabo telebankieren op Internet

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)