U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De Syrische minister en Lollobrigida


DUBAI, 3 DEC. Een Italiaanse vredesmacht in Libanon werd in 1983 gespaard voor aanslagen omdat de Syrische minister van Defensie luitenant-generaal Mustafa Tlas verliefd was op de Italiaanse filmster Gina Lollobrigida.

Dat heeft generaal Tlas, die een dichtbundel heeft gewijd aan de ,,negentien mooiste vrouwen ter wereld'' en nog steeds minister van Defensie is, bekend in een vraaggesprek met de kant Al-Bayan in Dubai. Syrië oefent een doorslaggevende invloed uit op de ontwikkelingen in Libanon. Generaal Tlas wilde voorkomen dat ,,een traan zou vallen uit Gina Lollobrigida's ogen''. ,,Ik riep de leiders van het Libanese verzet (tegen de Israelische bezetting) bijeen en vertelde hun: 'Doe wat jullie willen tegen de Amerikaanse troepen of de Britten en anderen, maar ik wil niet dat één Italiaanse soldaat wordt gekwetst'. Ik had geluk. Geen enkele Italiaanse militair liep verwondingen op.'' Er werden wel bloedige aanslagen gepleegd op Amerikanen en Fransen.

Hij zei dat hij sinds zijn jeugd dol was op Gina Lollobrigida en haar jarenlang - in het Frans - had geschreven. ,,Ik houd van rozen omdat ze mooi zijn. Als een vrouw mooi is, houd ik ook van haar.''

(Reuters)

NRC Webpagina's
3 JANUARI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)