U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    O P I N I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

H O O F D A R T I K E L :
Elfstedentocht


DE LEDEN VAN DE Vereniging De Friesche Elf Steden hebben zich gisteravond in Leeuwarden niet van hun meest sportieve kant laten zien. Het moedige voorstel van het bestuur van de vereniging - nog één keer een tocht alleen voor de leden, daarna opheffing van de ledenstop - stuitte af op de massieve onwil van de ledenvergadering. Gekozen werd voor een halfslachtig compromis, dat op termijn ook voor nieuwkomers kans op een officiële Elfstedentocht geeft, maar dat overigens de positie van de zittende leden nauwelijks aantast.

Dat is te betreuren. De gemiddelde leeftijd van de bijna 16.000 leden van de vereniging is inmiddels 47 jaar. De meeste leden zijn dus in de gelegenheid geweest ten minste drie tochten te rijden: die van '85, '86 en '97. Wie dan een jongere generatie blijft weren, die heeft wat uit te leggen.

Dat deden de 1.600 aanwezige leden in de FEC -hal in Leeuwarden niet, en de vraag rijst of zij ook de mening vertolkten van de 90 procent die niet naar Leeuwarden zijn getogen.

HET IS TE HOPEN dat de discussie binnen de vereniging niet verstomt. Op het schaatsen van een Elfstedentocht zou elke Nederlander evenveel kans moeten hebben, en dat heeft het bestuur beter begrepen dan de leden.

NRC Webpagina's
19 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)