U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Antonov stort neer op wijk in Irkoetsk, mogelijk 62 doden
MOSKOU, 8 DEC. Met een daverende klap heeft een gigantisch militair transportvliegtuig zaterdag een woonblok in de Siberische stad Irkoetsk doorkliefd. Behalve de 32 inzittenden zijn daarbij mogelijk dertig mensen op de grond omgekomen.

Zwitserse banken door fusie tweede op wereldranglijst
ROTTERDAM, 8 DEC. De Zwitserse banken Union Bank of Switzerland (UBS) en Swiss Bank Corporation (SBC) gaan fuseren. De nieuwe combinatie, met de naam United Bank of Switzerland, wordt na de Japanse Bank of Tokyo-Mitsubishi de grootste bank van de wereld. De twee Zwitserse banken halen in Europa koploper Deutsche Bank in.

Winnie Mandela geen kandidaat voor ANC-bestuur
JOHANNESBURG, 8 DEC. Winnie Madikizela-Mandela is niet langer kandidaat voor het vice-voorzitterschap van het regerende (Zuid-)Afrikaans Nationaal Congres (ANC), zo heeft woordvoerder Ronnie Mamoepa vandaag bekendgemaakt. Mamoepa zei dat de vrouwenliga van het ANC haar nominatie heeft ingetrokken.

Voorhoeve erkent vernietiging van te veel dossiers
DEN HAAG, 8 DEC. De dossiers van de Militaire Inlichtingendienst (MID) over de decembermoorden van 1982 in Suriname zijn volgens minister Voorhoeve (Defensie) niet vernietigd. Hij erkent wel dat er van de MID-archieven ,,meer is opgeruimd dan had gemoeten''.

Havenpool gaat 4,5 dag werken
ROTTERDAM, 8 DEC. De vakbonden en directie van de Rotterdamse havenpool SHB zijn het vandaag eens geworden over het overlevingsplan voor het bedrijf. De ruim 900 werknemers gaan gemiddeld 4,5 dag werken. Daarvoor leveren zij 7,5 procent van hun basissalaris in.

Clinton: niemand wint kernoorlog
WASHINGTON, 8 DEC. President Clinton heeft afgelopen maand de militair-strategische stelregel uit de Koude Oorlog opgegeven, dat het Amerikaanse leger in staat moet zijn een langdurige kernoorlog te winnen. Het is voor het eerst in decennia dat een Amerikaanse president formeel erkent dat een grootscheepse kernoorlog door geen enkel land te winnen valt.

VVD-fractie met eigen varkensplan
DEN HAAG, 8 DEC. De landbouwwoordvoerder van de VVD in de Tweede Kamer, P. Blauw, heeft aan de vooravond van het debat over de inkrimping van de varkensstapel een voorstel op tafel gelegd dat afwijkt van dat van Landbouwminister Van Aartsen (VVD).

'Toeristen geen doelwit in Egypte'
KAIRO, 8 DEC. De Egyptische extremistische organisatie Gama'a al-Islamiyya (Islamitische Groep) heeft zijn leden opdracht gegeven niet langer het toerisme en buitenlandse toeristen als doelwit te nemen. Dat blijkt uit een communiqué dat vandaag werd gepubliceerd in de in Londen uitkomende Arabische krant Al-Hayat. De Gama'a heeft zich verantwoordelijk gesteld voor de aanslag in Luxor, die vorige maand 58 buitenlandse toeristen het leven kostte.

Thaise regering liquideert banken
SINGAPORE, 8 DEC. De Thaise regering heeft vandaag besloten 56 van de 58 noodlijdende banken in het land te liquideren. Het plan vloeit voort uit de voorwaarden die het IMF verbindt aan zijn financiële hulp voor de economie van Thailand.

Staking tram verrast Amsterdammers
AMSTERDAM, 8 DEC. Een werkonderbreking van trambestuurders en -conducteurs in Amsterdam heeft vanmorgen honderden reizigers verrast. Tot half negen reden er geen trams in de hoofdstad.

NRC Webpagina's
8 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)