U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kabinet accepteert groei luchtvaart
De luchtvaart in Nederland mag verder groeien, mits wordt voldaan aan strikte milieueisen. Het kabinet heeft dit gisteren besloten. Verder onderzoek moet uitwijzen of de groei op Schiphol kan worden opgevangen of dat een aanvullende luchthaven nodig is.


E C O N O M I E :


Conflict om opbrengst NOB feller
Het politieke conflict over de opbrengst uit de privatisering van het Nederlandse Omroepproductie Bedrijf (NOB) heeft zich verscherpt. Een kamermeerderheid wil de opbrengst grotendeels voor de publieke omroep reserveren, maar het kabinet ontraadt dit 'ten strengste'.


H O O F D A R T I K E L :


Fraude
,,Leden houdt uw straatje schoon'' was een gevleugelde bezweringsformulevan voorzitter Van Ittersum van de Vereniging voor de Effectenhandel, deorganisatie die tot begin dit jaar de Amsterdamse effectenbeurs bestuurde. Hetdemasqué van de beursorganisatie dat zich de afgelopen weken heeft voltrokkenmet aanhoudingen op verdenking van financiële en fiscale fraude, lijkt nucompleet met berichten over twee notoire misdaadbendes die via Zwitserlandgeld witwasten op de beurs.


S P O R T :


Achterstand VS in Davis-Cupfinale
De tennissers van de VS hebben in de Davis-Cupfinale tegen Zweden een 2-0 achterstand opgelopen. Chang verloor van Björkman en Sampras gaf in de derde set op tegen Larsson wegens een blessure.


C O L U M N :



Fax aan Wim Sanders

Bedankt voor je telefoontje. Ik begrijp je angst. Zeker nu zelfs mijn eigen NRC Handelsblad het over een 'duistere nevenpraktijk als dopingarts' had. Dan moet je uitkijken.


Z A T E R D A G S B I J V O E G S E L :


Winnie en graaf Spencer
In een hotelkamer met vanuit het ene raam uitzicht op de Tafelberg en vanuit het andere op het stadhuis van Kaapstad waar ik president Mandela naar binnen zie gaan om een hoge onderscheiding van de stad te ontvangen, ben ik onwillekeurig geneigd tot relativering van de onbenullige discussie in Nederland over goed en fout in en na de Koude Oorlog. Hier heeft alles en iedereen zijn onschuld verloren, lijkt het. Voor zover iemand, buiten de bescherming van het Robbeneiland, ooit onschuld bezeten heeft.


NRC Webpagina's
29 NOVEMBER 1997


Rabo telebankieren op Internet

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)