U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Deal met verdachte beursfraudezaak
AMSTERDAM, 29 NOV. Hoofdverdachte Dirk de G. in de grotebeursfraudezaak wordt vandaag vrijgelaten op voorwaarde dat hijmeewerkt aan het lopende onder zoek van Justitie.

Kabinet Indiase premier Gujral komt ten val
NEW DELHI, 29 NOV. Het centrum-linkse minderheidskabinet van de Indiase premier Inder Kumar Gujral heeft gisteravond zijn ontslag aangeboden, nadat de Congrespartij haar gedoogsteun voor de coalitie had ingetrokken.

Kabinet pakt 'snorders' aan
DEN HAAG, 29 NOV. Het aanbieden van betaald vervoer zonder een vergunning wordt strafbaar gesteld. Het kabinet wil zo illegale taxichauffeurs, de zogenoemde snorders, aanpakken.

Coalitie Tsjechië uiteengevallen
PRAAG, 29 NOV. In Tsjechië is de regering van premier Vaclav Klaus uiteengevallen. De christen-democraten zijn uit de coalitie gestapt. Klaus staat onder zware druk wegens onregelmatige financieringen van zijn partij, de ODS.

Burgemeesters ruilen van baan
LEEUWARDEN, 29 NOV. Friesland heeft de primeur van de eerste burgemeestersruil van Nederland. Op 1 januari wisselen VVD-burgemeester J.W. Boekhoven van Schiermonnikoog en PvdA-burgemeester G. de Vries-Hommes van de gemeente Nijefurd van plaats.

Strijd Kinshasa: zeker 20 doden
KINSHASA, 29 NOV. Bij botsingen tussen concurrerende facties in het leger van Democratisch Congo in de hoofdstad Kinshasa zijn gisteren zeker 20 doden gevallen.

Extremisten ter dood veroordeeld
ANKARA, 29 NOV. Een rechtbank in de Turkse hoofdstad Ankara heeft gisteren de doodstraf uitgesproken tegen 33 islamitische extremisten voor hun betrokkenheid bij een hotelbrand in 1993, waarbij 37 mensen omkwamen.

NRC Webpagina's
29 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)