` Inhoud Media
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ouderwets degelijke televisie
Maarten Spanjer is terug met een nieuwe serie portretten voor de NCRV. Na vier jaar Taxi en een intermezzo over mens en therapie heeft hij zijn draai weer gevonden. ,, Ik benader ze gewoon serieus, dat is ook eigenlijk het leukste, dan krijg je meer terug''.



Conflict om opbrengst NOB feller
Het politieke conflict over de opbrengst uit de privatisering van het Nederlandse Omroepproductie Bedrijf (NOB) heeft zich verscherpt. Een kamermeerderheid wil de opbrengst grotendeels voor de publieke omroep reserveren, maar het kabinet blijft bij haar standpunt dat een belangrijk deel van de opbrengst gebruikt moet worden voor vermindering van de staatsschuld.




Voorheen stond de programma-informatie van de Nederlandse commerciële en publieke omroepen verspreid op het internet. Dankzij de TV-update, een online tv-gids, komt daar verandering in. TV-update, een initiatief van de KRO, AVRO en NCRV, wordt morgen geopend. De omroepen zijn deze site begonnen, in samenwerking met de internetprovider TIP, om concurrenten in de tv-gidswereld voor te zijn en ook wel vanuit commercieel oogpunt: als de site veel bezoekers trekt kunnen er adverteerders worden aangetrokken. Uitgangspunt is hierbij dat de online gids geen concurrent mag zijn voor de reguliere tv-gidsen.

In de update is dan ook het programma- overzicht van maar één dag te vinden. De omschrijving van de tv-programma's ontbreekt, zodat de surfer terug moet grijpen op de 'gewone' tv-gids. Aan de andere kant biedt de website interessante rubrieken over films, soaps, sport-, muziek- en kinderprogramma's en aanvullende programma-informatie. Besluit SBS 6 twee uur van tevoren een programma niet uit te zenden? De TV-update maakt er melding van. Bovendien wordt er nu nog gewerkt aan een nieuwe rubriek ('documentaires') en een zoekprogramma die de site voor de tv-kijker nog aantrekkelijker moeten maken.

Wie zich toch stoort aan het feit dat de site niet genoeg achtergrondinformatie verschaft bij de tv-programma's, kan altijd nog terecht bij TV-Info, een service die dat wel doet, alleen dan per e- mail. Aanvragen van deze (gratis) televisiegids kan via de TV-Info-site.

(www.tvupdate.nl)

(www.gweb.net/tvinfo)

NRC Webpagina's
29 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)