U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Regionale indeling politie bemoeilijkt aanpak misdaad op Net
De indeling van de politie in regionale korpsen bemoeilijkt de aanpak van strafbare feiten op Internet. Als een Internetgebruiker uit Groningen aangifte doet van kinderporno afkomstig van een gebruiker uit Middelburg die hij heeft aangetroffen op een computer van een provider in Maastricht, blijft de zaak vaak lang liggen omdat geen van de regiokorpsen zich verantwoordelijk voelt. Tegen de tijd dat de politie in actie komt, is het strafbare materiaal al lang van de computer van de provider verdwenen en zijn ook andere gegevens verloren gegaan die bij de bewijsvergaring een belangrijke rol spelen.



Wereldomroep verhuisd naar andere satelliet
De televisieprogramma's van de Wereldomroep in analoge vorm zijn dit weekeinde in allerijl verhuisd naar een andere satelliet, omdat de onderhuur van de analoge transponder op een der Astra-satellieten de Wereldomroep binnen 72 uur was opgezegd. Wereldomroep-TV is nu in heel Europa en enkele aangrenzende territoria te zien.



Gesproken uitzicht
Vast onderdeel in het VPRO-programma De Avonden, het culturele programma dat van maandag tot en met vrijdag 's avonds van tien tot twaalf wordt uitgezonden op Radio 5, is Het Gesproken Uitzicht - niet te verwarren met Licht en Uitzicht van de Evangelische Omroep op zaterdagmiddag. Bekende en onbekende Nederlanders schetsen voor de VPRO-microfoon het uitzicht dat ze vanuit hun werkkamer hebben.




De financiële crisis in Azië heeft een aantal landen in de problemen gebracht. Eerst Thailand, Maleisië, Singapore en de Filippijnen, vervolgens Indonesië en inmiddels ook Zuid-Korea. Vaak legt zo'n crisis een aantal structurele zwakheden bloot van ogenschijnlijk voorspoedige groeiende economieën. Ondoorzichtige besluitvorming, handelsbeperkingen en invoermonopolies brachten de economische boom in Azië schade toe. In Economie voor jou van Rolf Schödorff en Jan Pleus de zwakheden van de Zuidoost-Aziatische economie.

(www.nrc.nl/W2/Evj)

NRC Webpagina's
24 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)