U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Top VVD wil Van Aartsen naar BZ
DEN HAAG, 24 NOV. De top van de VVD ziet minister J.J. van Aartsen (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) als een goede kandidaat voor het ministerschap van Buitenlandse Zaken in een volgend kabinet. In kleine kring is zijn naam al gevallen en voormalig VVD-leider Wiegel spreekt tegenover deze krant openlijk over de kandidatuur van Van Aartsen.

Jorritsma verwerpt eisen van chauffeurs
GRONINGEN, 24 NOV. Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) is niet van plan aanvullende maatregelen te nemen ter bescherming van de werknemers van streekbusbedrijven wanneer concurrerende bedrijven op de markt verschijnen.

Wetsvoorstel: geen schadevergoeding roekeloze fietser
DEN HAAG, 24 NOV. Automobilisten hoeven geen schadevergoeding te betalen aan voetgangers en fietsers die opzettelijk of door bewuste roekeloosheid een ongeval veroorzaken. Alle andere fietsers en voetgangers die slachtoffer worden van een ongeluk met een motorvoertuig krijgen wel schadevergoeding, ook al treft de automobilist geen schuld.

Vertrouweling Netanyahu stapt op
TEL AVIV, 24 NOV. De aanhoudende crisis in de Israelische Likudpartij heeft gisteren geleid tot het aftreden van de 38-jarige Avigdor Lieberman, de directeur-generaal van het ministerie van premier Benjamin Netanyahu en diens vertrouweling.

Irak waarschuwt wapeninspecteurs Verenigde Naties
BAGDAD, 24 NOV. Irak heeft de wapeninspecteurs van de Verenigde Naties gewaarschuwd uit de buurt te blijven van plaatsen die buiten hun mandaat liggen. De waarschuwing volgt op Amerikaanse uitspraken dat de inspecteurs ook toegang moeten hebben tot de 47 presidentiële complexen in Irak. Hiermee tekent zich een mogelijke nieuwe crisis tussen Irak enerzijds en de VS en de VN anderzijds af.

W. van den Brink weg bij LTO
DEN HAAG, 24 NOV. Wien van den Brink (52), voorzitter van de vakgroep varkenshouderij van de land- en tuinbouwfederaties in Nederland (LTO), heeft zaterdag zijn functie neergelegd.

Museumverbod vernieler schilderij
AMSTERDAM, 24 NOV. De man die vrijdagochtend met een stanleymes het schilderij Cathedra van Barnett Newman in het Stedelijk Museum in Amsterdam aan flarden sneed, heeft van cultuurwethouder E. Bakker van Amsterdam een 'museumverbod' gekregen. Bakker loopt daarmee vooruit op een rechterlijk oordeel.

Oud-Kamerlid Aarden overleden
VOORBURG, 24 NOV. Voormalig Tweede-Kamerlid en gewezen lid van de Raad van State J. Aarden is gisteren in zijn woonplaats Voorburg overleden. Aarden is 83 jaar geworden. Hij werd in 1962 Kamerlid voor de KVP, maakte zich in 1968 los van die partij en zat daarna tot 1972 voor de PPR in de Kamer.

Tweede Kamer: met 16 in het leger
DEN HAAG, 24 NOV. Een grote meerderheid van de Tweede Kamer wil de leeftijdsgrens voor de werving en indiensttreding van jongeren in het leger verlagen van 17,5 tot 16 jaar. De minimumleeftijd voor uitzending naar het buitenland moet 18 jaar blijven.

Volleyballers tweede in Tokio
TOKIO, 24 NOV. De Nederlandse volleybalploeg heeft vanochtend in Tokio met 3-1 van Cuba gewonnen. Oranje eindigde daardoor op de tweede plaats in het toernooi om Grand Champions Cup en verdiende 200.000 dollar. Brazilië won de hoofdprijs.

NRC Webpagina's
24 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)