U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Spanning tussen VS en Irak loopt op
De spanning tussen de Verenigde Staten en Irak is verder opgelopen, nu Washington een extra vliegdekschip koers laat zetten naar de Golf. Maar Washington blijft zoeken naar een diplomatieke uitweg uit de crisis.


E C O N O M I E :


300 Werknemers havenpool Amsterdam gaan de WW in
De Amsterdamse havenpool zal geen doorstart maken zoals tot voor kort de bedoeling was. Alle 300 werknemers van het failliete uitzendbureau voor de haven moeten de WW in. Dat heeft een woordvoerster van de Vervoersbond FNV bevestigd.


H O O F D A R T I K E L :


'Juridisering'
De bestuursrechtspraak in zijn huidige opzet is betrekkelijk nieuw in Nederland. Het valt zeker niet uit te sluiten dat de nieuwe rechters wel eens doordraven. Maar de Raad van State heeft vorig jaar als hoogste rechter in het geval van een geschil over winkelcentra bij Venlo duidelijk een stokje gestoken voor intensivering van de rechterlijke controle.


S P O R T :


Haagse Harry loopt tegenwoordig ook domme meters
Harry van der Laan is met zeventien treffers topscorer in het betaalde voetbal. De 33-jarige spits van Cambuur Leeuwarden voelt zich niet te oud om veel te scoren.


C O L U M N :


Fax aan Henk van der Meyden
Heel hartelijk bedankt voor je werkelijk ontroerende interview met onze nationale pechprins Marco Bakker. Afgelopen dinsdag kon ik De Telegraaf niet in de kiosk laten liggen en ik was dan ook een van de eerste die de door jou opgetekende woorden van onze ongeluksbariton verorberde. Heerlijk was het.


Z a t e r d a g s B i j v o e g s e l :


Cruise Control
Wat zou er nu verder gebeuren met Marco Bakker? Wordt hij vervolgd en zo ja, verzamelen zich dan in de cafés zijn fanclubs om via levensgrote beeldschermen al bier drinkend het proces te volgen als ware het een voetbalwedstrijd? De door Bakker zelf gevoede mediagekte rond het door hem veroorzaakte dodelijke ongeluk op het vip-dek van de Amsterdam Arena roept een dergelijk visioen op.


NRC Webpagina's
15 NOVEMBER 1997

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)