U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Vutters moeten dreigende computerramp voorkomen'
ROTTERDAM, 15 NOV. Vutters moeten het tekort aan vakmensen opvangen in de crisis die dreigt doordat computers de overgang naar het nieuwe millennium niet aankunnen. Gepensioneerden beheersen programmeertalen die vroeger in veel computersystemen zijn gebruikt. De vutters moeten tegen financieel aantrekkelijke voorwaarden aan de slag kunnen. Dit bepleiten adviseurs van het zogeheten Millennium Platform dat in september is opgericht door de overheid en de werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Bolkestein: premier zijn wordt overschat
DEN HAAG, 15 NOV. De moeilijkheidsgraad van het premierschap in Nederland wordt overschat. Dat zegt VVD-leider Frits Bolkestein vandaag in een vraaggesprek met deze krant. ,,Premier zijn is absoluut geen hondenbaan'', aldus Bolkestein in een verwijzing naar een fameuze uitspraak van oud-premier Van Agt.

Belgische bank in handen van ING
ROTTERDAM, 15 NOV. De overname van de Belgische Bank Brussel Lambert door ING gaat door. De drie grootaandeelhouders die samen in de Belgische bank Bank Brussel Lambert de controlegroep vormen, verklaarden gisteravond akkoord te gaan met het bod van ING. Daardoor is de grootste overname uit het Nederlandse bedrijfsleven een feit.

Kabinet: kwart minder varkens
DEN HAAG, 15 NOV. Het kabinet-Kok heeft gisteren definitief besloten tot een algemene reductie van de varkensstapel. Op den duur moet één kwart van de varkensstapel verdwijnen. Minister Van Aartsen (Landbouw) zal het besluit maandag in Brussel toelichten.

Delicten van politie Limburg niet vervolgd
MAASTRICHT, 15 NOV. Agenten van het politiekorps Limburg-Zuid hebben begin jaren negentig herhaaldelijk strafbare feiten gepleegd bij het opsporen van drugsdelicten, maar zij worden daarvoor niet strafrechtelijk vervolgd. Het ging om vervalste processen-verbaal, inbraken en afluisteren. Wel zal justitie bij de Hoge Raad revisie vragen van een vonnis dat op grond van een vervalst proces-verbaal tot stand is gekomen. Dit heeft het openbaar ministerie in Maastricht gisteren bekendgemaakt.

Lid Japanse Rode Leger in arrest
LA PAZ, 15 NOV. In Bolivia is een van de Japanners gearresteerd die in 1974, samen met twee landgenoten, in de Franse ambassade in Den Haag elf mensen gijzelde, onder wie de Franse ambassadeur. De gijzeling, die vier dagen duurde, was het werk van drie leden van het Japanse Rode Leger, een internationaal opererende terreurorganisatie. Zij eisten losgeld in dollars en de vrijlating van een in Parijs gevangen zittende medestrijder. De gijzeling eindigde op 17 september met het vertrek van de drie en hun vrijgelaten medestrijder vanaf Schiphol.

Kok gaat niet naar Suriname
DEN HAAG, 15 NOV. Het Nederlandse kabinet is bereid met de Surinaamse president Wijdenbosch te spreken over de relatie tusen beide landen, maar premier Kok en minister Van Mierlo (Buitenlandse Zaken) zijn zeker niet van plan daarvoor naar Suriname te gaan. ,,Als de president behoefte heeft aan een gesprek kan hij het krijgen'', zo verklaarde minister Van Mierlo gisteren na afloop van het kabinetsberaad.

De Grave: ander pensioenfonds
DEN HAAG, 15 NOV. Staatssecretaris De Grave van Sociale Zaken wil de kans op ongelukken met pensioenfondsen reduceren door een minimumomvang voor kleine fondsen vast te stellen. Ook moet er volgens De Grave radicaal een einde worden gemaakt aan pensioenregelingen waarbij een deel van de premies achteraf wordt betaald. Door dat systeem, dat bij ruim 150 pensioenfondsen (voor bijna 500.000 werknemers) wordt gebruikt, kampen de pensioenfondsen van DAF en Fokker nu met miljoenentekorten.

Oppositie op kop in Marokko
RABAT, 15 NOV. Volgens de eerste uitslagen lijkt de oppositionele Socialistische Unie van Volkskrachten (USFP) de grootste partij te worden in het vrijdag gekozen Marokkaanse parlement. Voor het eerst komen er fundamentalisten in de Kamer van Afgevaardigden te zitten. Minister van Binnenlandse Zaken Driss Basri maakte de afgelopen nacht de uitslagen bekend van 112 van de 325 kiesdistricten. De USFP stond toen op 32 zetels, gevolgd door de conservatieve regeringspartij Grondwettelijke Unie (UC) met 20 zetels.

NRC Webpagina's
15 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)