U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
'Mag ik mijn zaad weer terug?'
Uit het oogpunt van coördinatie was het geen ideale avond die de publieke zenders ons gisteren voorschotelden. Ze schijnen daar af en toe te denken: die commerciëlen moeten we ook wat gunnen. Vervolgens legt men - in dit geval de EO en de AVRO - ons midden op de avond in twee programma's langdurig uit hoe we zwanger kunnen raken.


T V   V O O R A F :


Pianoschool voor winnaars
,,Als hij op Mars had gewoond, was ik dus naar Mars gegaan.'' Kernachtiger en vastberadener dan de 19-jarige Yoko Kikuchi haar voornemen te gaan studeren bij Franco Scala onder woorden brengt, kan nauwelijks. Kikuchi is vanuit Japan naar de Italiaanse stad Imola gekomen om haar pianospel te vervolmaken aan de piano-academie waarvan Franco Scala oprichter en directeur is. Van heinde en verre komen de leerlingen naar Imola. Wereldwijd geniet het instituut erkenning. Een enkeling vliegt vanuit New York of Moskou heen en weer voor een lesje; de meesten wonen er echter intern in de schitterende, kasteelachtige behuizing in het heuvellandschap nabij Bologna.


F I L M   V O O R A F :


The Commitments
'Say it loud, I'm black and I'm proud'. De Ieren zijn de negers van Europa, de Dubliners zijn de negers van Ierland en de inwoners van Noord-Dublin zijn weer de negers van Dublin. Aldus de centrale figuur in Alan Parkers energieke muziekfilm The Commitments (1991) en manager van de gelijknamige band, Jimmy Rabbitte. Het idee van de ambitieuze T-shirtverkoper om een echte Ierse soulband op te richten ligt dan ook meer voor de hand dan op het eerste gezicht gedacht.

NRC Webpagina's
12 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)