U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Veiligheidsraad eens over tekst sancties Irak
NEW YORK, 12 NOV. In de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties is gisteren brede overeenstemming bereikt over nieuwe sancties tegen Irak om dat land te dwingen zijn obstructie tegen de ontwapeningscommissie van de VN te staken.

Intimidatie tegen Volksgezondheid
DEN HAAG, 12 NOV. Dr. R. Scheerens, extern adviseur van de commissie die begin 1995 minister Borst (Volksgezondheid) rapporteerde over bezuinigingen op de uitgaven voor revalidatiehulpmiddelen, zou na publicatie van zijn rapport zijn bedreigd. Dit heeft Borst gisteren voor de televisie gezegd.

Heerma ziek, geen kandidaat Hilversum
DEN HAAG, 12 NOV. Oud-CDA-fractievoorzitter Enneüs Heerma heeft zich wegens ,,ernstige gezondheidsredenen'' teruggetrokken als kandidaat voor het burgemeesterschap van Hilversum. Hij heeft dit vanmorgen aan minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) laten weten. De Tweede-Kamerfractie van zijn partij heeft dit vanmorgen bekend gemaakt.

Buitenlanders hier berecht voor oorlogsmisdaden
AMSTERDAM, 12 NOV. De krijgsraad mag buitenlandse oorlogsmisdadigers berechten die naar Nederland zijn uitgeweken. Dit heeft de Hoge Raad gisteren beslist in een proefproces over een Bosnische Serviër in Nederland.

Fokverbod voor varkens geschrapt
DEN HAAG, 12 NOV. Minister Van Aartsen (Landbouw) heeft het fokverbod voor varkens met onmiddellijke ingang opgeheven. Hij schrijft dat vandaag aan de Tweede Kamer. Het vervoersverbod blijft gehandhaafd.

'Rechter vaak op stoel bestuurder'
DEN HAAG, 12 NOV. De rechter gaat zo vaak op de stoel van politici en bestuurders zitten dat er sprake is van onaanvaardbare aantasting van de eigen verantwoordelijkheid van het openbaar bestuur, aldus het rapport Bestuur in Geding.

Amerikanen in Pakistan gedood
KARACHI, 12 NOV. Onbekenden hebben vanmorgen in de Pakistaanse hoofdstad Karachi vier Amerikanen en hun chauffeur doodgeschoten. De vijf werkten voor de oliemaatschappij Union Texas. De aanslag kwam twee dagen nadat een Pakistani, Mir Aimal Kasi, door een Amerikaanse rechtbank werd veroordeeld wegens moord op twee CIA-agenten nabij Washington.

Labour stort gift van miljoen terug
LONDEN, 12 NOV. De Britse Labourpartij heeft een gift van een miljoen pond teruggestort aan de organisator van Formule 1-races.

Levering 'Baby Benz' opgeschort
BERLIJN, 12 NOV. Daimler Benz heeft gisteren besloten de levering van de nieuwe Mercedes in de A-klasse voor drie maanden stop te zetten. Het chassis van de 'Baby Benz' wordt aangepast.

Toon Tellegen schrijft geschenk
AMSTERDAM, 12 NOV. Toon Tellegen gaat het Kinderboekenweekgeschenk van volgend jaar schrijven.

NRC Webpagina's
12 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)