U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Het verschijnsel van de 'café-tv'
Wim de Bie heeft een boek geschreven, Different koek! geheten, dat een soort parodie schijnt te zijn op de vele Nederlandse talkshows. In een toelichting erop in Vrij Nederland van deze week hekelt De Bie de explosieve toename van het verschijnsel 'praatprogramma'. Ook vaart hij weer eens uit tegen 'die volstrekte onzin van de emotietelevisie', zoals in programma's als De Ronde van Witteman. En passant krijgen ook de kranten een veeg uit de pan: ,,Een diepte-interview waarin geen privé-leed wordt aangeroerd, is tegenwoordig nauwelijks meer geslaagd te noemen. Die cultuur is nu ook al tot de zaterdagbijlagen van kwaliteitskranten doorgedrongen.''


T V   V O O R A F :


Blijmoedig wankelen
Series over tv-makers zijn er wel meer. Denk bijvoorbeeld aan Drop the Dead Donkey, The Newsroom ('s woensdags op Nederland 3) en de Larry Sanders Show van Garry Shandling, die sinds een paar weken iedere dinsdagavond laat bij de BBC te zien is.


F I L M   V O O R A F :


Twilight Zone: The Movie
,,Er is een vijfde dimensie, naast de vier aan de mensheid bekende'' luidt het postulaat van Rod Serlings televisieserie Twilight Zone. ,,Het gebied tussen 't dal van de angsten van de mens en de toppen van zijn kunnen: de schemerwereld''. Een wereld die in de Eisenhower- en Kennedyjaren een onuitwisbare indruk maakte op Steven Spielberg, John Landis en Joe Dante, die samen met de Australiër George Miller (Mad Max) een dure remake, Twilight Zone: The Movie (1982), regisseerden.

NRC Webpagina's
23 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)