U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Hebben kreeften iets te klagen?
De rijdende rechter, elke dinsdag bij de NCRV, begint een wat kwiekere verschijning te worden in het Nederlandse medialandschap. Het was vroeger een nogal bedaagd heertje dat weinig tot de verbeelding sprekende zaken moest oplossen. Tegenwoordig swingt de rechter, belichaamd door mr. Frank Visser, wat meer, iets waar de invloed van de nieuwe presentatrice, Mieke van der Weij, niet vreemd aan zal zijn. Alsof de rechter in een midlife-crisis met een nieuwe gade een tweede leven is begonnen. Er is bovendien meer directe confrontatie tussen de betrokkenen, en de kijkers beginnen kennelijk steeds interessantere kwesties voor te leggen.


T V   V O O R A F :


Armeense 'zaak' niet geslecht
Nieuws uit Turkije maakt zelden vrolijk. Hoge regeringsfunctionarissen blijken tientallen jaren nauwe banden te onderhouden met moordenaars en drugshandelaren spelen onder een hoedje met politici. Mensenrechten worden systematisch geschonden en informatie over de strijd tegen de Koerden bereikt ons slechts in honderdtallen doden. Ook de - overigens schitterende - documentaire een Muur van stilte stemt somber. De muur waar de documentairemakers naar verwijzen is opgetrokken rond de massamoord tijdens de Eerste Wereldoorlog op de Armeense bevolking.


F I L M   V O O R A F :


Ghost Dad
Om niet helemaal duidelijke redenen heeft de Amerikaanse acteur, schrijver en (stand-up) comedian Bill Cosby (1937) nooit in de bioscoop het succes mogen smaken dat hij op televisie geniet. Zijn bescheiden filmografie (zo'n 12 titels) behoort tot niemands parate kennis. Maar wie herinnert zich niet de tv-serie I Spy (1965-1969) en de uiterst succesrijke, door Cosby ontwikkelde, geproduceerde en gespeelde Cosby Show (1984-1992)? Cosby lijkt geboren voor de vluchtigheid der televisie, en niet voor de iets langere adem van de bioscoop.

NRC Webpagina's
22 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)