U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kamer eist beter inzicht in geweld
DEN HAAG, 18 OKT. Het CDA vindt minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) ,,te laks'' in het organiseren van een goede informatievoorziening tussen politiekorpsen over straatgeweld. ,,Het is buitengewoon raar dat Binnenlandse Zaken niet doet wat NRC Handelsblad wel heeft gedaan: uitzoeken hoe de korpsen met informatie over straatgeweld omgaan'', aldus F. van der Heijden, CDA-woordvoerder in de Tweede Kamer.

Beurspromovendus sterft uit
ROTTERDAM, 18 OKT. De universiteiten kunnen niet genoeg geschikte academici vinden die bereid zijn te promoveren met een beurs in plaats van een dienstverband. De Rijksuniversiteit Leiden overweegt terug te grijpen op het twee jaar geleden afgeschafte stelsel van assistenten-in-opleiding.

Vier joodse polissen gehonoreerd
AMSTERDAM, 18 OKT. Sinds juli van dit jaar zijn vier claims van 'joodse levensverzekeringen' gehonoreerd. Volgens het Verbond van Verzekeraars zijn er naar schatting vijftien twintig ,,gedocumenteerde verzoeken'' binnengekomen, waarin nabestaanden van in de Tweede Wereldoorlog omgekomen joden alsnog een uitkering claimen.

Europese Commissie zal export rijst uit Aruba beperken
DEN HAAG, 18 OKT. De Europese Commissie zal de export uit Aruba van rijst en suiker naar de Europese Unie alsnog aan banden leggen. Dat verwacht staatssecretaris Patijn (Europese Zaken). Gisteren verbood de rechter het kabinet in te stemmen met zo'n beperking. Enkele landen hebben al aangekondigd de Europese Commissie te vragen gebruik te maken van een speciale bevoegdheid om toch exportquota voor Arubaanse producten in te stellen.

Onschuldige man overlijdt in cel
GOES, 18 OKT. Een 33-jarige Bulgaar is donderdag overleden aan een hartstilstand, nadat hij was aangehouden door de politie in Goes. Gisteren bleek dat hij niets te maken had met de gewapende bankoverval in Westdorpe, waarvoor hij en een 39-jarige Bulgaarse kennis waren gearresteerd.

FNV wil fusie van grote havenpools
ROTTERDAM, 18 OKT. De Vervoersbond FNV is voorstander van een fusie tussen de arbeidspools van Amsterdam en Rotterdam. In de Rotterdamse haven vindt veel meer overslag plaats en er is meer behoefte aan extra mensen.

Japan, VS leggen havenconflict bij
WASHINGTON, 18 OKT. De Verenigde Staten en Japan hebben gisteren hun conflict over havenprocedures in Japan bijgelegd. Het conflict dreigde te escaleren door de beslissing van Washington om Amerikaanse havens te sluiten voor Japanse reders.

Tweede agent Warmoesstraat vast om dood dakloze
AMSTERDAM, 18 OKT. De rijksrecherche heeft gisteren een tweede agent van het Amsterdamse politiebureau Warmoesstraat in hechtenis genomen. De agent zal mogelijk doodslag of zware mishandeling de dood tot gevolg hebbend ten laste worden gelegd. De agent was betrokken bij de dood van de dakloze A. van Driel.

Buzek premier
WARSCHAU, 18 OKT. De 57-jarige Jerzy Buzek is gisteravond benoemd tot premier van Polen. Buzek heeft twee weken de tijd om een kabinet te vormen dat steunt op de rechtse Kiesactie Solidariteit (AWS) en de kleinere Vrijheidsunie (UW). Samen hebben deze partijen 261 van de 460 zetels in het Poolse parlement.

DNA-test nog zonder resultaat
PARIJS, 18 OKT. Geen van de jongemannen in het dorpje Pleine-Fougères in Bretagne is schuldig aan de moord en verkrachting van een 13-jarig Engels meisje in juli vorig jaar. Dat blijkt uit een DNA-test onder 169 jonge inwoners. Nu zal de mannen van 35 tot 50 jaar worden gevraagd een speekselmonster in te leveren.

NRC Webpagina's
18 OKTOBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)