U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Onder de permanente dreiging van Microsoft
De Nederlandse programmeur Arthur van Hoff richtte anderhalf jaar geleden samen met anderen Marimba op. Nu is het een van de meest succesvolle bedrijfjes in de Amerikaanse Silicon Valley. Marimba exploiteert de nieuwe programmeertaal Java, waarmee het de softwaregigant Microsoft te lijf gaat.



De grote prijs van China
China waakt jaloers over haar staatsmonopolie op het gebied van de telecommunicatie. Toch zorgen veel Westerse bedrijven dat ze in China aanwezig zijn. De telecommarkt in China groeit namelijk explosief, en er moeten grote investeringen gedaan worden, waar de staat het geld niet voor heeft.



Ericsson: research met Japanners
De Zweedse telecomproducent Ericsson gaat samen met zijn concurrenten Nokia en Motorola deelnemen aan een Japans onderzoekscentrum dat het eerste draadloze multimediasysteem wil ontwikkelen. De grootste producent van telecomapparatuur in Europa zal volgens de Financial Times uiteindelijk zon 500 onderzoekers uitzenden.



Philips verdient 800 mln
Philips incasseert opnieuw een boekwinst door de verkoop van een pakket aandelen in de Taiwanese chipfabrikant TSMC. Ditmaal houdt het elektronicaconcern ruim 800 miljoen gulden over aan de verkoop van 105 miljoen aandelen TSMC.



Reclamemaker niet zelden blij met berisping
'Nodeloos kwetsend', 'in strijd met de goede smaak', 'aanstootgevend' - de Reclame Code Commissie berispt regelmatig reclamemakers, maar hoe afdoende zijn die berispingen? Dat was een steeds terugkerende vraag gisteren tijdens overleg tussen minister Sorgdrager (Justitie) en de Tweede Kamer over krenkende reclame. De vraag werd niet eensluidend beantwoord.



Verslaggever moet staat en FNV betalen
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries moet een schadevergoeding betalen aan de staat en aan de vakcentrale FNV. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank gisteren bepaald.



Lessen uit de grote stad
Ach, dat moment van die eerste kleine diefstal. Geld uit de portemonnee, een reep uit de snoepwinkel, trillend van angst maar bevend van opwinding. De donderslag verwachtend, maar genietend van de zonde.




De website van het Nobel Prijs Internet Archief biedt een overzicht van Nobelprijswinnaars in de categorieën literatuur, vrede, economie, genees- en scheikunde en natuurwetenschappen. Het is via een zoekprogramma mogelijk in het uitgebreide bestand te neuzen. Bij de winnaars wordt er achtergrondinformatie gegeven en een lijst met relevante links. Het archief is bovendien interactief: bezoekers kunnen het per e-mail aanvullen.
www.nobelprizes.com

NRC Webpagina's
9 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)