U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Handelsmissie weer welkom in China
TOKIO/DEN HAAG, 29 SEPT. Een eerder dit jaar afgelaste Nederlandse handelsmissie naar China is alsnog welkom en zal naar verwachting in januari 1998 naar dat land reizen.

Israel en Palestijnen gaan weer praten
JERUZALEM, 29 SEPT. Israel en het Palestijnse Gezag staan op het punt hun onderhandelingen te hervatten. De Israelische premier, Benjamin Netanyahu, liet weten vanavond een akkoord over hervatting van de besprekingen te verwachten wanneer de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright, haar Israelische collega David Levy en de Palestijn Mahmoud Abbas in New York bijeenkomen.

PvdA-program: 30.000 mensen extra in zorg
ROTTERDAM, 29 SEPT. De zorgsector moet met 30.000 arbeidsplaatsen worden uitgebreid. Er moeten meer mensen een beroep kunnen doen op het ziekenfonds, zoals kleine zelfstandigen. De werkgevers hoeven geen belasting meer te betalen voor werknemers met een minimumloon. In gemeenten groter dan 100.000 inwoners wordt de gekozen burgmeester ingevoerd. Dat zijn enkele hoofdpunten in het 'concept-verkiezingsprogramma' van de PvdA voor de Kamerverkiezingen van volgend jaar.

Talibaan berispen Commissaris EU
NEW DELHI, 29 SEPT. Europees commisaris Emma Bonino (belast met humanitaire hulp) is vanmorgen in de Afghaanse hoofdstad Kabul drie uur vastgehouden voor ondervraging door de Talibaan, de streng islamitische strijders die ruim tweederde van Afghanistan beheersen. Een groep bestaande uit Bonino en enkele Westerse journalisten had volgens de Talibaan ongeoorloofde foto's en filmopnames gemaakt van vrouwen.

Schilderijen uit bezit Goudstikker teruggeëist
AMSTERDAM, 29 SEPT. Het ministerie van OCW probeert naast de Koenigs-collectie ook vier schilderijen terug te krijgen uit Rusland die voor de oorlog behoorden tot de verzameling van de Amsterdamse kunsthandelaar Jacques Goudstikker. De schilderijen werden net als de Koenigs-collectie tijdens de oorlog naar Duitsland verkocht en in 1945 door de trofeeënbrigades van het Rode Leger meegenomen naar de Sovjet-Unie.

Zware regenval vermindert smog in deel Maleisië
KUALA LUMPUR, 29 SEPT. Zware regenval en verandering van de windrichting boven grote delen van Maleisië en Singapore hebben vannacht en vanmorgen geleid tot vermindering van de smog als gevolg van bosbranden in Indonesië. Volgens meteorologen betekent dit nog geenszins het einde van de smog. Die kan weer verhevigen als de wind draait.

Brinkman eist nieuw onderzoek
ROTTERDAM, 29 SEPT. De geschorste Rotterdamse korpschef Brinkman wil dat minister Dijkstal een nieuwe onderzoeker aanwijst die moet nagaan of hij op zijn post kan terugkeren. Vorige week concludeerde SER-voorzitter De Vries dat terugkeer van Brinkman naar het politiekorps Rotterdam-Rijnmond uitgesloten is.

Brits besluit over euro eind dit jaar
AMSTERDAM, 29 SEPT. De Britse Labour-regering spreekt zich pas eind dit jaar uit over invoering van de euro. Minister van Financiën Gordon Brown zei dit gisteren nadat de Financial Times had gemeld dat de regering opschuift in de richting van deelname aan de muntunie. Dat bericht zorgde voor forse koersstijgingen op de Londense beurs en drukte de koers van het pond sterling.

Atlantis koppelt aan ruimtestation
MOSKOU, 29 SEPT. Het Amerikaanse ruimteveer Atlantis heeft gisteravond zonder grote problemen kunnen aankoppelen bij het Russische ruimtestation Mir. De Atlantis heeft zeven astronauten aan boord. De Amerikaan David Wolf zal zijn sinds mei in de Mir verblijvende landgenoot Michael Foale vervangen.

Schikking over foto ministers
DEN HAAG, 29 SEPT. Premier Kok en de ministers Van Mierlo, Zalm en Borst hebben een schikking getroffen met Amstel Lease over een advertentie waarin zij hossend werden afgebeeld.

Golf: Ryder Cup blijft in Europa
VALDERRAMA, 29 SEPT. De Ryder Cup blijft in Europees bezit. Op de baan van Valderrama in Zuid-Spanje versloeg het Europese golfteam de Verenigde Staten met 14,5-13,5.

NRC Webpagina's
29 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)