U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Piloot van Airbus meldde voor het ongeluk slecht zicht
JAKARTA, 27 SEPT. De piloot van de Garuda-Airbus die gistermiddag verongelukte bij de Noord-Sumatraanse stad Medan en waarbij 234 mensen om het leven kwamen, heeft kort voor het ongeluk gemeld dat het zicht slecht was. In het gebied hangt veel rook door bosbranden die twee maanden geleden begonnen.

'De grootste schade sinds de dertiende eeuw'
ASSISI, 27 SEPT. Twee aardbevingen in Italië hebben gisteren aan elf mensen het leven gekost en vele historische gebouwen beschadigd. Assisi en zijn basiliek zijn het zwaarst getroffen. In de basiliek van St. Franciscus vielen vier doden en werden dertiende- en veertiende-eeuwse fresco's beschadigd.

'Te weinig inzicht in onkosten loterij'
DEN HAAG, 27 SEPT. Het college van toezicht op de kansspelen vindt dat de stichting Nationale Postcodeloterij het publiek te weinig inzicht geeft in de onkosten die de loterij maakt. Tot die kosten behoren de miljoenen guldens die de vier initiatiefnemers van de Postcodeloterij jaarlijks ontvangen (8,1 miljoen in 1996) voor directie- en bestuurswerkzaamheden.

Agenten na dood zwerver aangehouden
AMSTERDAM, 27 SEPT. De rijksrecherche heeft gisteren twee politieagenten van het korps Amsterdam-Amstelland aangehouden in verband met de dood van een 48-jarige zwerver die maandagavond hardhandig werd verwijderd uit het politiebureau Warmoesstraat.

Dochter Reed Elsevier gaf onjuiste cijfers
ROTTERDAM, 27 SEPT. Reed Travel Group, een dochter van uitgeverij Reed Elsevier, heeft jarenlang onjuiste oplagecijfers verstrekt voor catalogi met informatie over hotelaccommodaties en vliegreizen. De onderneming gaat gedupeerde adverteerders schadeloos stellen.

Acht jaar voor doden Joes
AMSTERDAM, 27 SEPT. Het gerechtshof in Amsterdam heeft gisteren de 22-jarige R.L. in hoger beroep veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het doodschoppen van Joes Kloppenburg. De rechter legde geen terbeschikkingstelling (tbs) op.

Algerijnse GIA blij met moorden
LONDEN, 27 SEPT. De radicale Algerijnse Gewapende Islamitische Groep (GIA) heeft verklaard de recente slachtpartijen in Algerije toe te juichen. Eerder deze week werden meer dan tweehonderd mensen vermoord bij Algiers.

Russen akkoord met plan NAVO
NEW YORK, 27 SEPT. De NAVO en Rusland zijn het gisteren op de eerste ministeriële zitting van hun nieuwe Permanente Gezamenlijke Raad eens geworden over een 'werkprogramma' voor de komende drie maanden. De militaire samenwerking zal worden versterkt door onder meer Russische militaire gezanten bij de NAVO te stationeren en een NAVO-informatiecentrum voor het publiek in Moskou te openen. Het actieplan, dat voorziet in consultaties en samenwerking, is bedoeld om op korte termijn wederzijds vertrouwen op te bouwen.

Republikeinse donaties bekeken
WASHINGTON, 27 SEPT. De Amerikaanse justitie onderzoekt of behalve de Democratische partij ook de Republikeinse partij zich schuldig heeft gemaakt aan het aannemen van illegale donaties. Er is een onderzoek begonnen tegen de vroegere voorzitter van de Republikeinen, Haley Barbour.

'Samen reclame werven onwettig'
ROTTERDAM, 27 SEPT. De samenwerking tussen twee organisaties die gezamenlijk advertenties gaan werven voor regionale omroepen is in strijd met de Wet economische mededinging. Dit zegt directeur C. Vis van de Stichting Etherreclame.

NRC Webpagina's
27 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)