U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Britse perscode drastisch verscherpt
Groot Brittannie krijgt de strengste perscode van Europa. De voorzitter van de Britse klachtencommissie voor de pers, Lord Wakeham, zei dat gisteren bij de presentatie van de aangescherpte gedragsregels voor de pers. Na de dood van prinses Diana hebben hoofdredacties van Britse kranten in overleg met de klachtencommissie besloten om de inbreuk op privacy aan banden te leggen.



Hossende ministers juichen te vroeg
De ministers Kok, Van Mierlo, Zalm en Borst spannen een kort geding aan tegen leasemaatschappij Amstellease. De ministers zijn zo verbolgen over een advertentie met hun gemanipuleerde fotos, dat zij naar de rechter stappen. Bas Kist, juridisch adviseur bij een merkenbureau, betwijfelt of hun beroep op het portretrecht kans maakt.



Jan Haasbroek
Jan Haasbroek wordt per 1 december directeur van de Humanistische Omroep. Haasbroek (53) is sinds twee jaar hoofdredacteur bij Stads TV/TV Rijnmond in Rotterdam. Daarvoor was hij bijna twintig jaar directeur bij de VPRO-radio.



Voer voor Citrofielen
Het schijfje bevat veertien filmpjes die maar weinig Citrofielen in hun bezit zullen hebben. Het rolluik van de antieke Grand Garage op de hoek van de straat gaat knarsend open en binnen begint een filmpje. Het is een reclame voor Citroen in de Verenigde Staten. Het zijn vooral deze historische rolprentjes die de cd rom La Legende Citroen zo aardig maken.




De onderwijsbonden CNV hebben vanaf vandaag een eigen site, waarop ze de werkzoekende leden in staat stellen werk te vinden. Ook kunnen de leden hun behoefte naar en omschrijving van het gewenste werk kenbaar maken. Niet alleen onderwijskrachten, maar ook directieleden en schoolbestuurders kunnen op zo hun beschikbaarheid kenbaar maken dan wel een passende betrekking vinden. De vacaturegegevens worden wekelijks bijgewerkt. Op de site staat verder informatie over achtergronden en activiteiten van de Onderwijsbonden.
(www.ocnv.nl)

NRC Webpagina's
26 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)