U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Jorritsma waarschuwt tegen groeistop Schiphol
DEN HAAG, 26 SEPT. Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) vreest dat de economische ontwikkeling van de luchthaven Schiphol in gevaar komt als het vliegverkeer door geluidbeperkende maatregelen niet verder kan groeien. De minister zei gisteren in een debat in de Tweede Kamer signalen te hebben gekregen dat de Verenigde Staten overwegen het 'open sky'-verdrag met Nederland op te zeggen wanneer op Schiphol geen verdere groei van het luchtverkeer mogelijk is.

Beursintroductie Holec mislukt door gebrek aan kopers
ROTTERDAM, 26 SEPT. De introductie van de aandelen van Holec Holland op de Amsterdamse efectenbeurs is gisteravond afgelast. De belangstelling onder beleggers was zo gering dat ABN Amro Rothschild, die de beursgang leidde, de operatie afblies. Eerder had de bank al besloten tot uitstel van de introductie.

Atlantis naar Mir
CAPE CANEVARAL - Het ruimteveer Atlantis is in de afgelopen nacht met zeven astronauten aan boord opgestegen van de basis in Cape Canaveral voor een ontmoeting met het Russische ruimtestation Mir. Pas enkele uren voor de lancering kreeg de 41-jarige astronaut David Wolf van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA toestemming om astronaut Michael Foale te vervangen.

Aardbeving Italië: 4 doden, basiliek Assisi beschadigd
ROME, 26 SEPT. Bij een aardbeving vanochtend vroeg in Midden-Italië met een kracht van 5,5 op de schaal van Richter zijn zeker twee mensen om het leven gekomen en meer dan tien gewond geraakt. De twee slachtoffers werden bedolven onder het puin van hun huis in het dorpje Collecurti in Umbrië. Bij een van de naschokken is de basiliek van Assisi zwaar beschadigd. Daarbij zijn ook twee doden gevallen. Het gedeelte waarin zich verschillende fresco's bevonden zou zijn ingestort. Volgens een reddingswerker zouden er nog mensen onder het puin liggen.

Studenten maken zelf gedragscode
ROTTERDAM, 26 SEPT. Studentenverenigingen zullen zelf richtlijnen opstellen om te voorkomen dat er binnen de verenigingen lichamelijke en geestelijke vernederingen plaatsvinden. Dit bleek gisteren na overleg tussen minister Ritzen (Onderwijs) en de Landelijke Kamer van Verenigingen.

Brinkman berust in zijn vertrek
ROTTERDAM, 26 SEPT. De geschorste Rotterdamse korpschef J.W. Brinkman legt zich erbij neer dat hij niet terug kan naar Rotterdam. Dit zei Brinkmans advocaat, mr. C.L. van Leeuwen, gisteren nadat SER-voorzitter K.G. de Vries had geconcludeerd dat terugkeer 'uitgesloten' is.

BKR-werk wordt niet vernietigd
DEN HAAG, 26 SEPT. De BKR-kunstwerken die zich nog in de rijksdepots bevinden en op de nominatie stonden om vernietigd te worden, gaan naar de Stichting Beeldende Kunst in Amsterdam. Het gaat om 48.000 werken, de meeste op papier, waarvoor weinig of geen belangstelling was.

Turkse acties tegen Noord-Irak
DIYARBAKIR, 26 SEPT. Turkse F-16 gevechtsbommenwerpers hebben vandaag en gisteren bombardementen uitgevoerd op Noord-Irak waarbij volgens het persbureau Anadolu verscheidene kampen van de separatistische Koerdische Arbeiderspartij (PKK) zijn verwoest. Turkse troepen zijn zeker 50 kilometer doorgedrongen in Noord-Irak in hun nieuwste operatie tegen de PKK. Iran en de Arabische Liga hebben de Turkse actie scherp veroordeeld.

NRC Webpagina's
26 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)