U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ministers om gemanipuleerde foto naar rechter
Minister-president Kok en de ministers Zalm (Financiën), Borst (Volksgezondheid) en Van Mierlo (Buitenlandse Zaken) spannen een kort geding aan tegen de Utrechtse financieringsmaatschappij Amstel Lease. Dit gebeurt naar aanleiding van een advertentie met een gemanipuleerde foto van vier hossende ministers die op Prinsjesdag in enkele aantal kranten werd geplaatst.



Publieke omroep tart paarse politici willens en wetens
Bij de Eerste Kamer ligt een nieuwe omroepwet. Voor de publieke omroepen is dat geen reden om enige terughoudendheid te betrachten in de politieke krachtmeting met de paarse politici.



Hoofredacteur ontslagen, de president blij
Na het voortijdige vertrek van de hoofdredacteur van het Amerikaanse weekblad The New Republic slaakten Clinton en zijn vrouw een zucht van verlichting. Eindelijk waren ze verlost van de journalist die hen in zijn blad genadeloos fileerde.



Inheemse bewoners van het net
De online boekhandel Barnes and Noble heeft onlangs een intelligent agent ingeschakeld om lezers te helpen met zoeken naar boeken. Onder het kopje 'Personalized book recommendations' kunnen gebruikers hun waardering voor boeken en schrijvers uitspreken.



Doorbraak van IBM in chiptechnologie
IBM heeft een technologie ontwikkeld waarmee tot veertig procent snellere computerchips gemaakt kunnen worden. Het Amerikaanse computerbedrijf zal als eerste ter wereld in plaats van aluminium koper gebruiken voor de schakelingen op een halfgeleider.




Ter ondersteuning van het Nederlandse Filmfestival in Utrecht is een website ingericht. Het volledige programma en filmbeschrijvingen zijn daar te vinden. Vanaf morgen worden diverse programma's live op het net uitgezonden. (www.nethlandfilm.nl)

Meer besprekingen van websites vindt u vandaag in Netstroom op de NRC Webpagina's. (www.nrc.nl) Adressen van interessante sites kunt u sturen naar netstroom@nrc.nl..

NRC Webpagina's
23 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)