U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Bijna één 'Ter Apeler Druppie' te veel
Als het programma-aanbod mager is - en het lijkt wel alsof het onder invloed van bezuinigingen steeds magerder wordt, zowel bij de publieke als de commerciële omroepen - dan is er altijd nog de troost van het zappen.


T V   V O O R A F :


Een geijkt portret van Van de Ven
De documentaire over Monique van de Ven, die morgenavond in Avro's Close Up wordt uitgezonden omdat zij de komende dagen wordt gehuldigd op het Nederlands Filmfestival, is gemaakt volgens het eenvoudigste procédé dat voor zulke programma's bestaat: men neemt de hoofdpersoon een interview af en lardeert dat op de montagetafel met scènes uit films. En omdat het hier gaat om een vrouw die makkelijk uit haar woorden komt en naar wie het bovendien een genoegen is te kijken, lijkt het al gauw heel wat. De vraag is hooguit of het niet wat méér had kunnen zijn.


F I L M   V O O R A F :


Blue Steel
Een fallischer en freudiaanser thriller dan Blue Steel kom je niet vaak tegen. Althans niet zo'n schaamteloze. Nog voordat Jamie Lee Curtis, tijdens de begintitels, haar politie-overhemd dichtknoopt krijgen we in strelende, extreme close-ups haar dienstpistool voorgeschoteld. De camera dringt zelfs door tot het inwendige van het wapen en laat zien hoe de munitie naar binnen glijdt. En wanneer Curtis tegen het eind van de film eindelijk eens vrijt, met een aardige collega, stopt in de belendende badkamer de gestoorde 'serial killer' (Ron Silver) nieuwe kogels in zijn revolver.

NRC Webpagina's
23 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)