U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Philips-top wil naar Amsterdam verhuizen
Philips overweegt zijn concernhoofdkantoor te verplaatsen van Eindhoven, de stad waar het bedrijf is ontstaan en groot geworden, naar Amsterdam. Een besluit zal voor eind van dit jaar worden genomen.


E C O N O M I E :


Whirlpool schrapt 4.700 arbeidsplaatsen
Whirlpool, fabrikant van huishoudelijke apparaten, schrapt 4.700 banen als onderdeel van een ingrijpende reorganisatie. Nu werken er nog 46.000 mensen bij het Amerikaanse bedrijf dat in het afgelopen jaar een omzet behaalde van bijna negen miljard dollar.


H O O F D A R T I K E L :


Minuut stilte
Een minuut stilte vandaag in Nederland: bedoeld om een jongeman te gedenken die in Leeuwarden na een avondje uit een stel vandalen aansprak die bezig waren fietsen in de gracht te kieperen. Hij werd zo toegetakeld dat hij aan zijn verwondingen bezweek. Een teken van burgerzin, onontbeerlijk om bot, willekeurig geweld een halt toe te roepen.


S P O R T :


Roda JC velt zwak Hapoel
Voor Roda JC zijn de twee wedstrijden tegen het zwakke Hapoel Beer Sheva leuke oefenpartijtjes. De 4-1 overwinning van de Limburgse ploeg op de Europa Cup-opponent uit Israel maakt de return over twee weken tot een formaliteit.


NRC Webpagina's
19 SEPTEMBER 1997

Lotus

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)