` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Turner van CNN schenkt VN miljard dollar
NEW YORK, 19 SEPT. Ted Turner, oprichter van de televisiezender CNN, schenkt één miljard dollar uit zijn privévermogen aan de Verenigde Naties. Het bedrag wordt in aandelen over een periode van tien jaar ter beschikking gesteld van een nog op te richten fonds dat VN-programma's ondersteunt.

Onderzoek naar niet gebruiken van huursubsidie
DEN HAAG, 19 SEPT. De Tweede Kamer gaat onderzoeken waarom eenderde deel van de mensen die daar recht op hebben, geen gebruik maakt van de huursubsidie. Dat bleek gisteren tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer.

Wales kiest voor eigen assemblee
LONDEN, 19 SEPT. De instelling van een nationale volksvertegenwoordiging voor Wales gaat door, al steunt maar één op de vier inwoners van Wales die bestuurlijke decentralisatie. Dat heeft de Britse premier Blair vanmorgen gezegd.

'Afgewezen Rembrandt echt'
ROTTERDAM, 19 SEPT. Het schilderij dient opnieuw aan Rembrandt te worden toegeschreven, aldus de Haagse kunsthistoricus Albert Blankert. Naar zijn oordeel werd het werk in 1969 ten onrechte afgedaan als zijnde niet afkomstig van Rembrandt.

Dagbladprijs voor Dirk Vlasblom
AMSTERDAM, 19 SEPT. De prijs voor de Dagbladjournalistiek 1997 is gisteren uitgereikt aan Dirk Vlasblom, redacteur buitenland van NRC Handelsblad. Vlasblom krijgt de prijs voor een serie artikelen over de gijzeling van 26 mensen, onder wie twee Nederlanders, vorig jaar door Papoea-rebellen in Irian Jaya.

Akkoord op Frans-Duitse top
WEIMAR, 19 SEPT. Duitsland en Frankrijk hebben vandaag een akkoord bereikt over de vestiging van een netwerk van Franse en Duitse universitaire instellingen die gezamenlijke projecten ontwikkelen. Dat bleek op de topconferentie van beide landen in Weimar.

Ajax en Feyenoord laten fans thuis
ROTTERDAM, 19 SEPT. Ajax en Feyenoord laten als zij tegen elkaar voetballen geen fans van de uitclub meer toe. Bij Ajax-Feyenoord op 26 oktober mogen alleen Ajax-fans komen. ,,Fysieke botsingen tussen beide groepen zijn via afspraken met clubs en politie wel te voorkomen, maar verbaal geweld is dat niet'', aldus Ajax-voorzitter Van Praag.

Hondsdolheid aangetond bij vleermuizen
ROTTERDAM, 19 SEPT. Onder de vleermuizen van de Rotterdamse diergaarde Blijdorp is definitief het hondsdolheidsvirus aangetoond. In juli ontstond de verdenking dat ze besmet waren na de plotselinge dood van twee vleermuizen.

Johan Maasbach (78) overleden
DEN HAAG, 19 SEPT. De evangelist Johan Maasbach is gisteravond in zijn woonplaats Den Haag op 78-jarige leeftijd overleden. Maasbach heeft meer dan vijftig jaar mede het gezicht bepaald van de Pinkstergemeente in Nederland.

NRC Webpagina's
19 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)