U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Uitstel nieuw Windows


SEATTLE, 16 SEPT. Microsoft heeft de introductie van de nieuwe versie van zijn besturingsprogramma Windows met drie maanden uitgesteld tot het tweede kwartaal van het komend jaar. Na de deze bekendmaking daalde de koers van het aandeel Microsoft op de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq met ruim 5 procent.

Volgens Microsoft heeft de vertraging niets te maken met bugs, onvolkomenheden in het besturingsprogramma die nog moeten worden opgelost. Het uitstel is bedoeld om het gebruikers van Windows 95 en Windows 3.1, de twee voorgangers van Windows 98, mogelijk te maken gelijktijdig over te schakelen op het nieuwe programma.

Volgens schattingen van Microsoft is het besturingsprogramma Windows 3.1 wereldwijd geïnstalleerd op 60 miljoen computers. Ongeveer honderd miljoen computers gebruiken Windows 95 en Windows NT, een versie van dezelfde programmatuur die speciaal geschikt is voor gebruik in bedrijfsnetwerken. Microsoft werkt ook aan een nieuwe versie van dit laatste besturingsprogramma (Windows NT 5). Windows 95, de voorganger van Windows 98 werd door Microsoft met meer dan een jaar vertraging op de markt gebracht.

In de nieuwe versie van Windows zal Microsoft's zoekprogramma Internet Explorer worden geïntegreerd. (AP)

NRC Webpagina's
16 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)