U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Microsoft in firma voor spraaktechnologie
Het Amerikaanse concern Microsoft, de grootste producent van computersoftware ter wereld, neemt voor 45 miljoen dollar (90 miljoen gulden) een minderheidsbelang in het Belgische bedrijf Lernout & Hauspie Speech Products (L+H). L+H is internationaal een hoofdrolspeler bij de ontwikkeling van spraaktechnologie voor commerciële toepassingen en producten.



Intel, Motorola en AMD in superchip
Drie grote producenten van computerchips gaan samen met de Amerikaanse regering werken aan een drastische verkleining van transistors op een microprocessor. Dit zou computers honderd keer sneller maken. De drie bedrijven, Intel, Motorola en Advanced Micro Devices (AMD), gebruiken hiervoor drie laboratoria van het Amerikaanse ministerie van Energie.



Speurtocht naar Cornflakes
De Engelse academicus en televisiemaker James Burke heeft een heel eigen wetenschapsopvatting. In zijn visie heeft alles met elkaar te maken. Sinds het eind van de jaren zeventig gebruikt hij het begrip 'web' als metafoor om de interactieve structuur van kennis en geschiedenis te verduidelijken.




Het Centraal Planbureau (CPB) heeft onlangs het boek Challenging Neighbours; Rethinking German and Dutch Economic Institutions gepubliceerd. Dit boek vergelijkt de opzet en het functioneren van een aantal economische instituties in Nederland en Duitsland. In Economie voor Jou, dat elke zaterdag op de NRC Webpagina's verschijnt, worden morgen de theoretische achtergronden van de CPB-studie uitgelegd. Er is een nieuw onderzoekskader ontwikkeld, waarin markt- en overheidsfalen sleutelbegrippen zijn. (www.nrc.nl)

NRC Webpagina's
12 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)