` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Mobutu Sese Seko overleden
RABAT, 8 SEPT. Mobutu Sese Seko, de man die ruim 31 jaar met harde hand regeerde over de Midden-Afrikaanse staat Zaïre (nu Congo), is zondagavond in een Marokkaans ziekenhuis op 66-jarige leeftijd overleden. Hij leed al geruime tijd aan prostaatkanker.

Acht doden bij treinongeluk in zuiden Frankrijk
BORDEAUX, 8 SEPT. Bij Sainte Foy La Grande, in het zuidwesten van Frankrijk, zijn volgens reddingswerkers vanmorgen ten minste acht mensen om het leven gekomen bij een botsing tussen een passagierstrein en een tankauto. De tankauto zou zijn geëxplodeerd.

Palestijnse politie arresteert leden Hamas en Jihad
TEL AVIV, 8 SEPT. De Palestijnse politie heeft sinds gisteren 35 leden van de harde kern van de Palestijnse moslim-fundamentalistische bewegingen Hamas en de Islamitische Jihad gearresteerd. Dit is de eerste aanwijzing dat de Palestijnse leider Yasser Arafat over informatie beschikt dat de jongste drievoudige zelfmoordaanslag in West-Jeruzalem is uitgevoerd door of met behulp van een Hamas-cel op de Westelijke Jordaanoever.

Computer Mir valt opnieuw uit
MOSKOU, 8 SEPT. Voor de derde keer deze zomer is de boordcomputer van het ruimtestation Mir uitgevallen, waardoor het net als de voorgaande keren onbeheerst is gaan tollen. De computer gaf vanochtend de geest. Zaterdag slaagden twee ruimtevaarders er niet in de lekken in de Spektr-module - resultaat van een botsing in juni - te lokaliseren.

Regeling voor 'witte werkster' definitief
DEN HAAG, 8 SEPT. Het experiment met de zogenoemde witte werkster is volgens minister Melkert (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zo succesvol dat het wordt omgezet in een definitieve regeling. Particulieren kunnen zo'n werkster inhuren bij schoonmaakbedrijven. Die krijgen subsidie wanneer deze werkster een langdurig werkloze, een herintredende vrouw of een bijstandsgerechtigde is.

Confrontatie dreigt in Bosnië
BANJA LUKA, 8 SEPT. De machtsstrijd tussen de president van de Servische Republiek in Bosnië, Biljana Plavsic, en haar voorganger Radovan Karadzic stevent af op een hoogtepunt. Aanhangers van Karadzic willen vanavond ondanks een demonstratieverbod in haar bolwerk Banja Luka tegen Plavsic betogen.

Zoekactie naar Noorse helikopter
OSLO, 8 SEPT. Voor de Noorse kust is vanochtend vroeg een zoekactie begonnen naar een helikopter met twaalf inzittenden. Het toestel, een Super Puma, was op weg naar een olieplatform, waarop het kort na vijf uur had moeten landen.

Milieubeleid deels geslaagd
DEN HAAG, 8 SEPT. De milieuvervuiling door de industrie en de landbouw is vorig jaar in absolute zin afgenomen. De winst die daarmee is geboekt wordt echter grotendeels tenietgedaan doordat de consument het milieu meer belast. Dit staat in de Milieubalans 1997 van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Honkbalploeg raakt titel kwijt
ROTTERDAM, 8 SEPT. De Nederlandse honkbalploeg is er gisteren niet in geslaagd de Europese titel te prolongeren. In de finale van het EK in Parijs won aartsrivaal Italië met 4-2.

NRC Webpagina's
8 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)