U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Niet meer inwendig gelukkig zijn
Voetbalcoaches zijn ook maar mensen, mogen we na gisteravond concluderen. Dankzij een wonderlijk toeval werden op twee verschillende netten - Nederland 3 en RTL 4 - twee coaches op een nogal persoonlijke manier geportretteerd: respectievelijk Louis van Gaal en de Belgische bondscoach Georges Leekens. Er waren frappante overeenkomsten. Persoonlijk familieleed deed beiden het belang van hun vak relativeren. Ze konden nog wel fanatiek en - zeker Van Gaal - perfectionistisch zijn, maar ze hadden inmiddels ontdekt dat er méér was dan De Bal.


T V   V O O R A F :


Componist voorvoelt eigen dood
,,Diep in de nacht van 8 maart 1983 werd de Frans-Canadese componist Claude Vivier, 35 jaar, in zijn Parijse woning met een mes vermoord en van zijn geld en portefeuille beroofd. De dader, een jongen voor de nacht, had Vivier eerder die avond ontmoet in een bar en mee naar huis genomen.


F I L M   V O O R A F :


De vliegende Hollander
De televisie kondigde gisteren aan dat we hedenavond kunnen kijken naar 'het eerste deel van Jos Stellings speelfilm De vliegende Hollander'. Uiteraard steekt de werkelijkheid wat genuanceerder in elkaar. Stellings tijdens de Tachtigjarige Oorlog gesitueerde variatie op de legende over de onsterfelijke schipper is niet simpelweg in vier mootjes gehakt. De aflevering van vanavond stopt - na 52 minuten - op een ogenblik dat de bioscoopversie nog geen half uurtje onderweg was. In totaal vertoont de televisie zo'n 70 minuten méér mythologisch beeldmateriaal over de queeste van een bastaard (René Groothof) naar zijn vader. De vraag is of het heeft geholpen.

NRC Webpagina's
5 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)