` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kamer: Familie Gümüs moet weg uit Nederland
DEN HAAG, 5 SEPT. De Turkse familie Gümüs moet het land uit. Moties om het gezin in Nederland te houden haalden gisteren geen meerderheid in de Tweede Kamer. De hoofdrolspelers in het Kamerdebat gaven na afloop elkaar de schuld van de commotie die rondom Gümüs is ontstaan en de uiteindelijk negatief uitvallende uitslag van de stemming.

Zeker 32 doden bij instorting stadion Paraguay
ASUNCION, 5 SEPT. In de Paraguyaanse stad Ciudad del Este zijn gisteravond zeker 32 mensen om het leven gekomen toen een gedeelte van het stadion tijdens een politieke bijeenkomst instortte. Meer dan honderd mensen raakten gewond. De instorting wordt in verband gebracht met een hevige wervelstorm die op dat moment woedde.

W.L. Brugsma (75) overleden
ROTTERDAM, 5 SEPT. De journalist W.L. Brugsma is gisteren op 75-jarige leeftijd overleden. Brugsma was onder meer oud-hoofdredacteur van het weekblad de Haagse Post. Hij was al een jaar ziek.

'Biologische van duo-moeders is nr.1'
DEN HAAG, 5 SEPT. Duo-moeders hebben niet beiden het recht op volledig ouderschap. Alleen de biologische moeder komt hiervoor in aanmerking. Dat heeft de Hoge Raad vanmorgen bepaald. Het hoogste Nederlandse rechtscollege deed uitspraak in de zaak van twee paren duo-moeders die de rechter verzochten om de levenspartner (de niet-biologische moeder) de mogelijkheid te bieden om de kinderen te adopteren.

Cuba: VS achter bomaanslagen
HAVANA, 5 SEPT. De regering van Cuba heeft de bomaanslagen, gisteren, op drie hotels in Havana, waarbij een Italiaanse zakenman om het leven kwam, toegeschreven aan een ,,terreurcampagne'' tegen de Cubaanse toeristenindustrie, die zou worden geregisseerd vanuit de Verenigde Staten. In een verklaring van het Cubaanse ministerie van Binnenlandse Zaken wordt een rechtstreekse beschuldiging aan het adres van de Amerikaanse regering echter zorgvuldig vermeden.

Architect Rossi (66) overleden
MILAAN, 5 SEPT. In Milaan is op 66-jarige leeftijd de Italiaanse architect Aldo Rossi overleden aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Rossi werd onder andere bekend door het Bonnefantenmuseum in Maastricht en het Teatro del Mondo in Venetië.

Vaste boekenprijs deels afgeschaft
ROTTERDAM, 5 SEPT. In de boekensector is onrust ontstaan door het opheffen van de vaste boekenprijs voor strips en de meeste buitenlandse boeken. Dit is het gevolg van een uitspraak van de president van de Amsterdamse rechtbank.

Topman Air France stapt op
PARIJS, 5 SEPT. Topman Christian Blanc van Air France is vanmiddag opgestapt uit protest tegen het besluit van de Franse regering de luchtvaartmaatschappij niet te privatiseren. Gisteren had hij al met deze stap gedreigd.

Bedrijven bieden gratis website aan
ROTTERDAM, 5 SEPT. De automatiseringsbedrijven Roccade en IBM bieden kleine en middelgrote ondernemers vanaf volgende week de mogelijkheid gratis een zogeheten 'website' in te richten, één of meer pagina's op Internet. Roccade en IBM richten daartoe een gezamenlijke onderneming op onder de naam E-trade waarin drie tot vijf miljoen gulden zal worden geïnvesteerd.

NRC Webpagina's
5 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)