U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Interviewer van eenzame klasse
In de laatste klas van het Amsterdams Lyceum had Joop van Tijn zijn maatschappelijke carrière al in vastberaden lijnen uitgestippeld: de eerste twintig jaar zou hij in de journalistiek gaan om de beste politieke interviewer van Nederland te worden; de volgende twintig jaar zou hij de publieke zaak dienen en nog vóór zijn veertigste minister-president van Nederland zijn.



Gekte rond de dood van Lady Di zorgt voor emotionele vervreemding
Het uitvergroten van het geluk en het verdriet van beroemde mensen, heeft een corrumperende werking op de gevoelens, gelooft Herman Franke. We kunnen ons eigen gevoel en dat van onze naasten niet meer op waarde schatten.



Amerikaanse aanbieder Internet koopt NLNet
De Amerikaanse Internetaanbieder UUNet neemt de Nederlandse Internetaanbieder NLNet over. NL Net (60 medewerkers, omzetverwachting 1997: ruim 50 miljoen) verleent in Nederland vooral Internettoegang aan het bedrijfsleven.



Pluspakket op de kabel
Wie in Amsterdam een abonnement neemt op het 'Pluspakket' van de kabel wacht een verrassing: voortaan moet hij, behalve de bijna vijftien gulden van het Pluspakket, ook de iets meer dan vijftien gulden die het zogenoemde standaardpakket van de kabel kost, aan de commerciële kabelmaatschappij A2000 betalen.



Crash niet op tv
De VARA zal de geplande aflevering van het programma 12 steden, 13 ongelukken morgen niet uitzenden, omdat zij te veel lijkt op het dodelijke ongeluk van prinses Diana.




De site van de Eerste Kamer bevat niet alleen parlementaire informatie. Het is ook mogelijk iets te lezen over de geschiedenis van de Kamer en er is een virtuele rondleiding door het Eerste-Kamergebouw. Iedere dinsdag kunnen de vergaderingen virtueel bijgewoond worden. De Eerste-Kamersite is uitgerust met een zoeksysteem, waarmee begrippen, personen en wetsvoorstellen eenvoudig kunnen worden opgezocht.
(www.1ekamer.nl)

NRC Webpagina's
3 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)