` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ondernemingen hebben moeite met vacatures
DEN HAAG, 2 SEPT. Tweederde van de Nederlandse bedrijven heeft moeite met het vervullen van vacatures. Voor 80.000 banen blijkt het moeilijk de juiste mensen te vinden. Dat blijkt uit een onderzoek van werkgeversorganisatie VNO/NCW.

Bellen met buitenland 25 procent goedkoper
AMSTERDAM, 2 SEPT. PTT Telecom verlaagt met ingang van 3 oktober de tarieven voor internationaal telefoonverkeer met gemiddeld 25 procent. Volgens W. Dik, topman van Koninklijke PTT Nederland (KPN) en sinds 1 september algemeen directeur van PTT Telecom, is de daling van de internationale telefoontarieven in een stroomversnelling gekomen.

Gerechtelijk onderzoek fotografen Diana
PARIJS/LONDEN, 2 SEPT. De Franse justitie stelt een strafrechtelijk onderzoek wegens doodslag in tegen de fotografen die zijn aangehouden na het dodelijk auto-ongeluk van de Britse prinses Diana. Dat hebben justitiële bronnen in Parijs vanochtend gezegd. De fotografen worden ook verdacht van het veroorzaken van lichamelijk letsel en van het onthouden van hulp aan mensen in nood.

Kroatische politieman bekent 72 moorden
ZAGREB, 2 SEPT. Een vroegere Kroatische politieman heeft in een vraaggesprek bekend in de oorlog tegen de Kroatische Serviërs in 1991 72 mensen te hebben vermoord. De man, Miro Bajramovic, is gisteravond gearresteerd. Volgens hem werden de moorden gepleegd op bevel van hogerhand.

Invasiedreiging op eiland Comoren
MORONI, 2 SEPT. Het leger van de Comoren, een archipelstaatje voor de kust van Oost-Afrika, maakt zich gereed voor een invasie van het opstandige eiland Anjouan, dat zich vorige maand afscheidde van de federatie. Vanmorgen vertrokken 300 gewapende soldaten uit de hoofdstad Moroni aan boord van twee koopvaardijschepen die gisteren zijn gevorderd.

Zalm wil eind aan kapitaalbelasting
DEN HAAG, 2 SEPT. De kapitaalbelasting, een tarief van één procent op het bijeenbrengen van kapitaal, moet in de volgende kabinetsperiode worden afgeschaft. Dat bepleiten minister Zalm en staatssecretaris Vermeend van Financiën in hun belastingconcept voor de volgende eeuw.

Investering Shell in Indiase energie
ROTTERDAM, 2 SEPT. Shell gaat voor twee miljard dollar investeren in een groots opgezet energieproject in India.

NRC Webpagina's
2 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)