U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Lot familie Gümüs terug bij de Kamer
Het kabinet heeft het lot van de Turkse familie Gümüs weer teruggelegd bij de Tweede Kamer. Daar zal naar verwachting een hoofdelijke stemming moeten uitmaken of het illegaal in Nederland verblijvende kleermakersgezin uitgezet wordt of niet.


E C O N O M I E :


Grootste fusie van banken VS in de historie
De belangrijke Amerikaanse banken NationsBank en Barnett's Bank hebben gisteren een fusie aangekondigd. Met de samenvoeging van Barnett' en NationsBank is een bedrag gemoeid van rond 15,5 miljard dollar, de grootste bankenfusie uit de geschiedenis van de VS.


H O O F D A R T I K E L :


In zaken
Twee mannenbroeders van de Veluwe belichamen het spectaculaire succes van de Nederlandse economie. Niet de snelle jongens van de financiële wereld of de gevestigde zakenelite van de Randstad, maar Jan en Paul Baan, gereformeerde ondernemers uit Barneveld, zijn exemplarisch voor het Nederlandse ondernemerschap in de jaren negentig. Hun automatiseringsbedrijf Baan, dat in 1978 als eenmanszaakje begon, is uitgegroeid tot een multinational met drieduizend werknemers en vestigingen in de VS, Maleisië, India, Israel en op de Veluwe. Tot de afnemers van de gestandaardiseerde financieel-logistieke software die Baan ontwikkelt, behoren industrieën van wereldnaam zoals Boeing, Ford en Philips. Hoezo, geen high tech in Nederland?


S P O R T :


Schapers heeft andere visie dan Franker
Michiel Schapers zag zijn pupil Wessels op de US Open kansloos verliezen van Pioline. De bondscoach observeert echter alle Nederlanders in de wetenschap dat hij volgend jaar in de Davis Cup zijn belangrijkste examen moet afleggen.


C O L U M N :


Fax


C O L U M N :


Zomerhits
Ook wie nooit naar de Top 40 luistert kent ze. Overal klinkt de zomerhit, in de straten en op de stranden, in de cafés en in de winkels. Deze week de zomer van 1974.


NRC Webpagina's
30 AUGUSTUS 1997

Autolease Holland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)